La 13.10.2021, la ora 21.05, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, în timp ce desfășura activități pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării și comercializării materialului lemnos, a oprit pentru control ansamblul auto format din autoutilitara Mercedes-Benz și remorca, care se deplasa pe DC 44 Voievodeasa, raza comunei Sucevița, și era încărcat cu materiale lemnoase.

S-a constatat că ansamblul auto era condus de Liviu B., de 42 ani, administrator al SC FORESTLIV SRL cu sediul în comuna Sucevița, sat Voievodeasa, care a prezentat pentru control documentele personale, cele ale ansamblului auto, precum și avizele de însoțire în format electronic pentru materialele lemnoase transportate.

Existând suspiciuni cu privire la volumul de materiale lemnoase, ansamblul a fost condus la Depozitul temporar Canton Silvic Hașca din comuna Marginea, unde a fost solicitat personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea pentru a proceda la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel s-a constatat că în ansamblul auto se afla cantitatea totală de  39,97 mc lemn rotund esență rășinoase, cu un plus de 3,80 mc față de cantitatea înscrisă în avizele de însoțire, conform carnetelor de inventariere intocmite de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Pentru acest motiv, SC FORESTLIV SRL, reprezentată prin Liviu B., a fost sancționată contravențional, iar cantitatea de 3,80 mc lemn rotund esență rășinoase, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, SC FORESTLIV SRL a fost sancționată contravențional pentru faptul că a efectuat și introdus în aplicația SUMAL 2.0, fotografii ale mijloacelor de transport din care nu se distinge sau focalizează încărcătura de materiale lemnoase.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here