FOTO Știrile ProTV
Ritmic Suceava

Blindate militare pe străzi din care să nu scoatem armele, ci măştile. Este ideea lui Călin Popescu Tăriceanu, care crede că întoarcerea soldaţilor pe stradă ar responsabiliza mai mult populaţia. În condiţiile în care odată cu ridicarea restricţiilor au crescut şi cazurile de infectare cu coronavirus, liderul ALDE ar vrea un nou proces educaţional. De aceeaşi părere este şi premierul Ludovic Orban, care vrea pe străzi poliţia locală. Principiul e acelaşi. Cu cât împărţim mai multe măşti şi perpetuăm mesajul, cu atât oamenii vor deveni mai responsabili.

Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook: ”Este mai convingător un poliţist sau un militar care întinde o mască, decât un agent care îşi scoate carnetul de amenzi şi începe să le împartă în stânga şi în dreapta”.

În schimb, Ludovic Orban propune ca poliţiştii să ofere măşti cetăţenilor.

Ludovic Orban, premierul României: ”M-aș bucura foarte mult să văd poliția locală că…nu neapărat să-i amendeze pe oameni că nu au mască, măcar să le ofere o mască. Să facă ceva proactiv. Să facă ceva pentru cei care nu au. Chiar şi patronii de restaurante, pot să fie un pic mai riguroşi în a-i ruga pe clienţii lor să respecte regulile”.

Cosmin Andreica, preşedintele EUROPOL, spune că neîncrederea vine de la politicieni.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului EUROPOL: „Oamenii deja nu mai au încredere în aceste măsuri, pentru că vedem o diferenţă faţă de începutul stării de urgenţă, în care oamenii au fost conştienţi. Toate aceste atitudini şi comportamente ale oamenilor politici duc la o neîncredere a oamenilor în aceste măsuri şi la acest moment, spun eu, este foarte dificil să identificăm mijloace şi mecanisme care să-i readucă la acelaşi nivel de responsabilitate”.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here