Ritmic Suceava

Noaptea trecută, Răzvan Fodor, tânărul de 26 de ani, din comuna Putna, rănit într-un grav accident de circulație produs pe raza localității Bivolărie din orașul Vicovu de Sus, a decedat la Spitalul Județean Suceava.

Amintim că, în noaptea de 17 spre 18 august 2022, în jurul orei 03.30, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus aflat în serviciu pe DN 2H, pe raza localității Bivolărie, oraș Vicovu de Sus, a făcut semn regulamentar de oprire unui autoturism BMW care circula haotic.

Vehiculul nu a oprit și imediat polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase intrând în urmărirea acestuia, efectuând semnal de oprire a autoturismului BMW înmatriculat în Suceava, care circula pe DN 2H pe direcția Vicovu de Sus – Putna, însă șoferul si-a continuat deplasarea.

După o urmărire de câțiva kilometri, profitând de avantajul tehnic și viteza superioară de demarare, echipajul a pierdut din raza vizuală autoturismul urmărit.

La aproximativ 3 kilometri polițiștii au găsit însă autoturismul BMW răsturnat în afara părții carosabile, iar lângă autoturism se afla Florin Dumitru Ghiațău, de 38 de ani, din comuna Putna, decedat.

Extinzând cercetările, la o distanță de aproximativ 25 de metri de mașină a fost găsit Răzvan Fodor, de 26 de ani, tot din comuna Putna, care prezenta semne vitale și a fost preluat de ambulanță și transportat la unitate medicală în stare gravă.

Din primele verificări s-a constatat ca vehiculul a ajuns în afara părții carosabile după ce s-a răsturnat succesiv de mai multe ori, victimele fiind proiectate în exterior. Totodată, s-a stabilit că cel mai probabil cauza este viteza excesivă și posibilul consum de alcool de către șofer.

Tot din primele cercetări s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către persoana decedată (bărbatul de 38 ani), urmând ca la efectuarea necropsiei sa se preleveze și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La verificarea în bazele de date, șoferul figurează cu permis de conducere și drept de conducere valabil.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate cu sprijinul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here