More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Sucevenii diagnosticați cu coronavirus încep să refuze internarea în spital

  Conform precizărilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, 2 persoane diagnosticate Covid-19 au refuzat internarea la Spitalul Municipal Rădăuți, iar 2 paciente diagnosticate pozitiv Covid-19, care au născut la spitalul județean, au solicitat externarea la 3 zile, nou născuții fiind negativi la testul Covid-19.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

  Conform distribuției cazurilor Covid – 19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 53 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 32 au câte un caz în evoluție, 22 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

  În cursul zilei de ieri au acționat pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție peste de politiști, jandarmi, lucrători ISU dar și specialiști din cadrul ITM, DSP, DSVSA. Au fost  verificate 41 de societați comerciale și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerepectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de duminuare a riscului de către agenții economici în valoare de 10.000 lei.

  În această perioadă au fost intensificate acțiunile de verificare și control, scopul fiind în principal responsabilizare a cetățenilor dar și a agenților economici.

  În data de 13 iulie 2020 Politia de Frontieră Suceava a desfășurat o acțiune pe linia prevenirii răspândirii pandemiei Covid19, in Punctul de Trecere a Frontierei Siret în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Suceava. În cadrul acțiunii au fost verificați 25 șoferi de tiruri și autocamioane pentru prevenirea răspândirii SARS – Cov2 și a modului de respectare a măsurilor de protecție, nefiind aplicate sanctiuni contraventionale.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles