Ilustrativ
Ritmic Suceava

La 28.02.2021, la ora 18.36, Secţia 7 Poliţie Rurală Mălini a fost sesizată prin 112 de către Luminița C., de 33 ani, despre faptul că a fost agresată de concubinul ei, Marius Gabriel Achiței.

Luminița C. are o relație de concubinaj cu Marius Gabriel Achiței, din satul Găinești, comuna Slatina, de circa un an de zile și împreună cu acesta are un copil de o lună.

La 28.02.2021, la ora 17.30, în timp ce se aflau la domiciliul din satul Găinești, comuna Slatina, în urma unor discuții contradictorii, Marius Gabriel Achiței, de 33 ani, a lovit-o pe concubina sa.  

Femeia a solicitat intervenția unui echipaj medical în vederea acordării de îngrijiri medicale.

A fost completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că nu există risc iminent.

S-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „violență în familie”.

Tot la 28.02.2021, la ora 22.59, Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului a fost sesizată prin 112 de către Mariana F., de 23 ani, domiciliată în comuna Valea Moldovei, cu privire la faptul că o bate soțul.

A fost identificată Mariana F., care a precizat faptul că, în seara zilei de 28.02.2021, pe fondul consumului de alcool, soțul ei pe nume de Ioan Florea, de 28 ani, a lovit-o cu palmele peste față, cauzându-i suferințe fizice.

La fața locului nu a fost solicitată ambulanța, iar Mariana F. a precizat faptul că nu dorește acest lucru deoarece nu a suferit leziuni majore.

Marianei F. i s-au adus la cunoștință prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie în vederea emiterii unui ordin de protecție provizoriu, însă a refuzat acest lucru. Totodată s-a procedat la întocmirea formularului de evaluarea a riscului iar în urma completării acestuia s-a constatat faptul că nu există risc iminent în vederea impunerii emiterii un ordin de protecție provizoriu.

A fost identificat agresorul Ioan Florea, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acestuia i s-a pus în vedere să respecte legea și să aibă un comportament corespunzător în familie și societate, luându-și angajamentul că va respecta recomandarea făcută.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „violență în familie”.

La 28.02.2021, la ora 13.33, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată prin 112 de către Doina I., de 37 ani, din municipiul Rădăuţi, despre faptul că, la data de 28.02.2020, în jurul orei 13.30, în timp ce se afla la locul de muncă, a fost ameninţată cu acte de violenţă de către soțul său, Ciprian Iacob, de 39 ani.

În ziua de 28.02.2021, în jurul orei 13.00, în timp ce Doina I., se afla la locul de muncă, s-a prezentat în mod repetat soțul ei, Ciprian Iacob, care, fiind sub influența băuturilor alcoolice i-a adresat amenințări cu acte de violență, inducându-i susnumitei o reală stare de teamă.

La aceeași dată, Doina I. s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, sens în care a depus plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare”, solicitând totodată emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de soțul ei.

În cauză lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartimentul Siguranță Publică, în urma redactării formularului de evaluare a riscului din care e reieșit existența de risc iminent, au emis un ordin de protecţie provizoriu pe numele lui Ciprian Iacob pe o perioadă de 5 zile.

În cauză s-a întocmit  dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ameninţare”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here