More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Ștefan Mandachi amendat de Jandarmeria Suceava în urma protestului din centrul orașului

  „Un demon (care se autointitulează om) a călcat un cuib de puiuți cu mașina (foto), cu intenție evidentă și fără nicio remușcare. A știut cu certitudine că-i calcă, altfel se întorcea la fața locului sau dădea marșarier, să vadă ce măcel a făcut. N-a oprit nicio secundă, a plecat în treaba lui.

  Am scris limpede pe facebook că nu suport psihic să asist impasibil la gestul lui și că voi ieși să-mi exercit dreptul democratic la protest, ca CETĂȚEAN, cu mască pe bot, în nume propriu, pe proprie răspundere în centrul orașului unde locuiesc. Pandemia nu mi-a anulat exercitarea drepturilor fundamentale din câte știu, atâta vreme cât nu încalc legea. Și elevii din clasa pregătitoare ar înțelege ceea ce am subliniat: ”NU ORGANIZEZ NIMIC” (și pe facebook și pe instagram). Le-am spus tuturor că o pot face în nume propriu: ”puteți protesta oriunde în lume, e dreptul vostru fundamental”.

  Un număr de cetățeni (adevărați iubitori de animale) s-au adunat la Casa de Cultură, cu măști de protecție pe mufă (deși legea nu prevede obligativitatea purtării în spații deschise). Fără să-i cunosc pe mulți dintre ei. Le mulțumesc foarte mult că îi preocupă subiectul cruzimilor față de animale, dar ei n-au venit pentru mine, ci pentru căței, pentru caii bătuți cu ranga, ca să oprim o dată torturile astea.

  Evident, așa cum am reliefat, eu nu puteam să controlez faptul că oamenii se plimbă sau se adună în centru. Era imposibil s-o fac. Puteau să vină și 50.000 oameni, deși au fost doar vreo 25-30, cum aș fi putut eu să-i izgonesc? Trebuia să fug de ei? Le-am repetat tuturor să păstrăm distanțare socială, să avem măști și să nu ne vorbim de aproape. La un moment dat, au ajuns și câțiva jandarmi la fața locului, pe care i-am asigurat că respectăm strict regulile de distanțare socială. Am precizat că nu i-am informat întrucât nu credeam că vin mai mult de cinci inși în total cu tot cu mine.

  Cât au fost oamenii acolo au plecat, dar mai apoi, DUPĂ CE AU PLECAT TOȚI PROTESTATARII (veniți, repet, în nume propriu) domnii jandarmi mi-au spus că am primit amendă. Din ce motiv? întreb uluit. E secret, nu am voie să știu! Cool, dar nu m-ați legitimat, aveam mască, nu știați cine sunt, vreau să cunosc motivele pentru care sunt amendat! Nu se poate.

  Adică stai așa, vina mea e că am postat pe facebook că mă duc până în centrul orașului? Dacă nu mă EXPRIMAM, nu luam amendă???

  Să fie primit, de sufletul cățeilor masacrați, dar totuși, de ce? Pentru că am ieșit SINGUR în oraș? Am stat 15 minute, civilizat, legal, ca în orice oraș european. De ce am fost eu ales dintre toți oamenii de acolo, de ce m-au extras doar pe mine? În mod firesc trebuiau să dea 25 amenzi sau câți oameni or fi fost :))))

  Mă rog… o să contest în instanță amenda, dar oamenii care s-au întâlnit și au DIALOGAT, ce vor înțelege? Că dialogul este ilegal!  Întrebarea mea e foarte simplu: cum trebuia să îmi exercit dreptul legal fără să încalc legea? Doamne, ajută!”, a anunțat Ștefan Mandachi prin intermediul paginii sale de Facebook.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles