Ritmic Suceava

Tribunalul Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava privind prelungirea pentru o perioadă de încă 30 de zile a măsurii arestării preventive luate față de inculpatul David Irinel Pleșca pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.


Reamintim că, la data de 20 iunie 2023, în jurul orei 21.45, pe raza localității Frătăuții Vechi s-a produs un grav accident rutier soldat cu decesul a două persoane.

Din primele verificări s-a constatat că un autoturism Audi condus de către Mihai Dorin Petrescu, de 39 de ani, din municipiul Rădăuți, în timp ce rula pe DJ 178C, a părăsit partea carosabilă și a lovit un cap de pod.

În urma impactului a rezultat decesul lui Petru Dorin Costea, de 31 de ani, din municipiul Rădăuți, pasager pe scaunul dreapta față al mașinii, precum și a minorei Mara P., în vârstă de 4 ani, pasageră în același vehicul.

Întrucât in cadrul cercetărilor au rezultat mai multe inadvertențe și suspiciuni cu privire la eveniment, la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți a fost constituită o echipa operativă complexă coordonată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Astfel, în urma cercetării locului faptei, a desfășurării de activități investigative și a administrării materialului probator, au fost obținute indicii temeinice cu privire la o șicanare anterioară în trafic cu un alt vehicul condus de către David Irinel Pleșca, de 22 de ani, din comuna Frătăuții Noi.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Ulterior, Judecătoria Rădăuți a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.