Senatorul PSD Ioan Stan a transmis un comunicat de presă prin care a atras atenția asupra faptului că prețul energiei electrice afectează consumatorii vulnerabili și că PNL copiază propunerile PSD privind plafonarea prețurilor.

„După ce a afirmat că plafonarea prețului la energie nu este posibilă în Europa și după ce a fost contrazis de o mare țară europeană, respectiv Spania, guvernul Cîțu abia acum analizează măsurile pe care PSD deja le-a anunțat și transpus deja într-un proiect de lege.

Abia acum, la aproape 2 ani de la decizia liberalizării, premierul Cîțu realizează că soluțiile PSD, cum ar fi creșterea capacității de producție, reprezintă rezolvarea problemei de fond a creșterii prețurilor. Până să-și dea seama de acest lucru, guvernul Cîțu a redus capacitățile de producție, cum a făcut prin închiderea termocentralei de la Mintia.

Ba mai mult, același guvern care acum deplânge soarta consumatorului vulnerabil, propunea în proiectul său de lege ca protecția pentru acești consumatori vulnerabili să intre în vigoare abia anul viitor, de la 1 septembrie, iar senatorii puterii respingeau amendamentul PSD care devansa pentru acest an aplicarea legii.

Acum, când a ajuns cuțitul la os, după ce a nenorocit piața de energie și după ce a aruncat în sărăcie milioane de români, guvernul Cîțu dă copy-paste la propunerile PSD pentru ieșirea din această criză. Plagiază practic exact aceleași propuneri pe care le respingea cu vehemență acum o săptămână.

Cu toate acestea, PSD salută decizia guvernului de a copia punct cu punct propunerile sale și nu are orgolii de paternitate, important fiind ca facturile cetățenilor să scadă. Este drept că guvernul Cîțu ar vrea să facă plafonare, dar nu prea știe cum. Drept pentru care îi dăm soluția la cheie, cea mai rapidă rezolvarea a acestei situații fiind aceea ca toți parlamentarii, inclusiv cei din PNL, să voteze proiectul de lege a PSD”, a declarat senatorul Ioan Stan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here