Ritmic Suceava

Senatorul USR George Mîndruță atrage atenția asupra faptului că tronsonul Pașcani – Suceava ar trebui să aibă profil de autostradă și nu de drum expres.

„Am susținut și felicitat eforturile Guvernului de a include în Bugetul pe 2021 proiectele de infrastructură care au fost amânate în fostele guvernări și nu mă voi cenzura în cazul unor critici constructive, atunci când interesul județului Suceava o va cere.

Contractul de proiectare pentru prelungirea în nordul țării cu drumul expres Pașcani – Suceava (circa 60 km) a fost semnat în octombrie 2020 și are o valoare de circa 12 milioane de lei, cu termen de finalizare doi ani. Aceeași asociere de firme a început lucrul la studiul de fezabilitate și pe tronsonul în discuție, respectiv Suceava – Siret (circa 40 km), prognozat tot ca drum expres. În acest caz, valoarea contractului este de 11 milioane lei și are ca termen octombrie 2022.

S-a amânat și irosit prea mult timp, s-au luat în calcul zeci de posibilități, rute și piste greșite.

A7 a fost croită greșit de PSD, fapt care a dus la situația actuală în care se impun multe corecții și o luptă de redresare a proiectării. Studiile de fezabilitate realizate, atât de contestate și de discutate ca fiind baza acestei autostrăzi, nu pot expune nevoia noastră de a stopa migrarea forței de munca, de a promova turismul local, de a conecta Suceava la o infrastructură modernă.

Anul acesta este definitoriu pentru construirea concretă a autostrăzii A7, la standarde europene, așa cum a fost descrisă recent, cu perdea forestieră și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Ar fi injust și fundamental greșit ca Suceava să fie privată de acest proiect de infrastructură care ar fi trebuit să pună și județul nostru pe harta dezvoltării.

Cred cu tărie că Ministerul Transporturilor și CNAIR vor face toate demersurile necesare pentru realizarea tronsonului Pașcani – Suceava – Siret în regim de autostradă. De asemenea, consider că stabilirea traseului final trebuie să se bazeze pe date concrete și să țină cont de previziunile specialiștilor în domeniu”, a declarat senatorul George Mîndruță.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here