More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Secția ATI Covid a Spitalului Județean Suceava a rămas din nou fără paturi libere

  Astăzi, 30.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    10653 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 24 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 17 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 497 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 202 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 64 pacienți sunt în zona tampon și 231 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

  Din cei 202 pacienți diagnosticați Covid-19:

  18 prezintă forme ușoare;

  121 prezintă forme medii ale bolii;

  43 prezintă forme severe;

  20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 15 pacienți sunt ventilați neinvaziv).

  Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 358 paturi libere, din care 20 pentru pacienți Covid-19, 217 în sectorul non-Covid și 121 pentru zona tampon.

  La unitatea ATI nu este disponibil niciun pat liber pentru pacienți Covid, sunt 31 ventilatoare libere, din care 15 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non-Covid.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 78 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare, 66 prezentând forme medii și 2 pacienți în formă critică) și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 13 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internați 2 pacienți, unul intubat și unul ventilat neinvaziv.

  La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 23 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (forme medii) și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 12 locuri în sectorul Covid.     

  La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (1 cu forme ușoare, 13 prezentând forme medii și 4 pacienți în formă critică) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid..       

  La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 30 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (19 cu forme ușoare și 11 prezentând forme medii) și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.    

  La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare și 10 prezentând forme medii)  și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 8 locuri în sectorul Covid.   

  Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 371, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 76.

  La nivelul județului sunt disponibile 62 de locuri libere Covid și 121 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 88634, în ultimele 24 de ore fiind testate 71 de persoane.

  La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

  De asemenea, în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.   

  Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 4 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 13 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție iar 30 au peste zece cazuri în evoluție.

  La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1682 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

  În  cursul zilei de 29.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor  impuse 1121 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 94 societăți comerciale  Au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.      

  Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

  Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

  Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri.

  Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

  Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

  https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

  Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.

  https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/

  sau pe site-ul

  https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

  La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

  La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

  Totodată vă reamintim că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

  Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

  Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles