More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Secția ATI a Spitalului Județean Suceava continuă să un mai aibă paturi libere destinate pacienților Covid – 19

  Astăzi, 15.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de   8809 de persoane declarate vindecate.

  La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

  Din totalul celor 523 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 187 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 85 pacienți sunt în zona tampon și 251 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

  Din cei 187 pacienți diagnosticați Covid-19:

  94 prezintă forme medii ale bolii;

  17 prezintă forme ușoare,

  56 prezintă forme severe;

  20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 13 pacienți sunt ventilați.

  Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 401 paturi libere din care 47 pentru pacienți Covid-19, 241 în sectorul Non-Covid și 113 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este nici un pat disponibil pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 31 ventilatoare libere, din care 15 pentru pacienții Covid-19.

  La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 90 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

  La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. 

  La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.  

  La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 27 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

  La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

  Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 366 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 95.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

  Numărul total de persoane testate până în prezent este de 80422 în ultimele 24 de ore fiind testate 255 de persoane.

  La data prezentului comunicat se află în carantină 905 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 370 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.   

  Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 6 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 38 au peste zece cazuri în evoluție.

  La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1792 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

  În  cursul zilei de 14.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 1245 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 207 societăți comerciale. Au fost aplicate 183 sancțiuni contravenționale, în valoare de 29100 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.      

  Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

  Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

  Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, facem un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea regulilor, la evitarea zonelor aglomerate și a deplasărilor inutile.  Igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

  La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție.

  La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

  Nu există cuvinte care să descrie durerea pe care ne-a produs-o tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Colectivul Instituției Prefectului-județul Suceava transmite condoleanțe familiilor greu încercate de această tragedie. Ne rugăm pentru însănătoșirea grabnică a răniților, pacienților, cadrelor medicale și transmitem gânduri de încurajare familiilor acestora.           

  Suceava este alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor!

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles