Ritmic Suceava

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că România s-a înscris marţi în sistemul european pentru vaccin, dar că discuţiile vor continua miercuri cu reprezentantul firmei care va produce vaccinul.

„Astăzi (marţi-n.r.) ne-am înscris în sistemul european pentru vaccin. Astăzi ne-am înscris, am avut discuţiile, mâine vom avea discuţii şi cu reprezentantul pe Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum ştiţi, noi am făcut şi o donaţie în acest sens acum o lună de zile la nivelul comunităţii europene. Suntem acolo unde este orice demers ştiinţific”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Acesta a spus că repartiţia vaccinurilor se va face în funcţie de numărul populaţiei din fiecare ţară, dar că România trebuie să figureze printre solicitanţi.

„Trebuie să fim acolo ca şi solicitanţi. Poate să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva sau… (…) La Cantacuzino sunt studii, nu putem vorbi încă de un vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare, se studiază. Noi urmărim tot ce însemană stat european, tot ce însemană nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui avccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem prioritate şi vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecţiei COVID”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here