FOTO Prosport

România a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, în prima rundă din faza grupelor în Liga Națiunilor. În celălalt meci al grupei, Austria s-a impus în Norvegia, scor 2-1.

Mirel Rădoi debutează astfel cu stângul în mandatul de selecționer al primei reprezentative. România a început cu o echipă extrem de ofensivă, iar curajul lui Rădoi a dat roade. George Pușcaș a deschis scorul în minutul 25, după o fază fixă. Căpitanul Vlad Chiricheș i-a pasat lui Pușcaș în fața porții, atacantul îndeplinind o simplă formalitate.

Naționala noastră a trecut în superioritate numerică în minutul 39, când Josh Magennis a fost eliminat după ce a văzut de două ori cartonașul galben. Chiar și așa, elevii lui Rădoi nu au mai reușit să marcheze până la final, deși au jucat cu un om în plus mai bine de 55 de minute!

România a fost aproape de dublarea avantajului în repetate rânduri după pauză. Pușcaș a fost blocat de două ori de Peacock – Farrell, în timp ce Corry Evans a fost salvat de bară atunci când a fost aproape să își introducă mingea în propria poartă.

Până la urmă, golul a venit în poarta noastră. Lafferty a reluat cu capul după o centrare din lovitură liberă, iar Whyte a trimis tot cu capul pe lângă Ciprian Tătărușanu. La faza imediat următoare, Denis Alibec a trecut pe lângă gol, lovind bara transversală, iar meciul s-a terminat la egalitate, 1 – 1. Egal pentru România la debutul lui Mirel Rădoi ca selecționer.

România: 12. Tătărușanu – 4. Hanca, 6. Chiricheș (cpt.), 3. Toșca, 11. Bancu – 10. Maxim, 22. Cicâldău, 23. Stanciu – 14. Hagi – 9. Pușcaș, 7. Alibec

Rezerve: 1. Niță, 16. Lazar – 2. Crețu, 5. Nedelcearu, 8. Nistor, 13. Ștefan, 15. Burcă, 17. Deac, 18. Coman, 19. Iancu, 20. Buș, 21. Grigore

Antrenor: Mirel Rădoi

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – McNair, Cathcart, Ballard – Dallas, Davis (cpt.), Evans, Lewis – Magennis, Saville – Washington

Rezerve: McGovern, Carson, Smith, McLaughlin, McGinn, Boyce, Lafferty, Ferguson, Thompson, Whyte, Cooper, Lavery

Antrenor: Ian Baraclough.

Sursa: GSP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here