FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

Tribunalul Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava privind prelungirea, pentru încă 30 de zile, a măsurii arestării preventive luată împotriva inculpatului Ilie Popescu pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor calificat.

În prezent, inculpatul se află în Penitenciarul Botoșani.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.


În noaptea de 30 iunie – 1 iulie 2023, pe la ora 03.50, Ilie Popescu (care anterior a mai săvârșit o faptă de tentativă la omor), pe fondul unui conflict anterior și înarmat cu o sabie a pătruns fără drept în locuința lui Ghiocel Vartolomei (41 de ani), din Rădăuți și a năpustit asupra acestuia, lovindu-l cu sabia în zona membrelor superioare, încercând să-l lovească în zona capului.

Persoana vătămată a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată preliminar cu plăgi tăiate bilateral, șoc hemoragic. Ulterior, acesta a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași.

Victima a avut nevoie de internare medicală de urgență și a necesitat un număr de 21-23 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit certificatului medico-legal, victima a suferit: ”o plagă tăiată față dorsală antebraț drept cu secțiune completă tendon exterior, degete 1 și 5, cu decalare tegumentară, cu o lățime de aproximativ 8 cm, plagă tăiată față dorsală antebraț stâng”.