More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Proiectul „Arbore Smart Village” va aduce serviciile administrative din Primăria Arbore la nivelul celor din vestul Europei

  Comuna Arbore este prima din județ care va implementa un proiect menit să transforme serviciile administrației publice, oferind cetățenilor o accesibilitate extraordinară la tot ceea ce înseamnă eliberarea de documente, plăți de taxe și impozite dar și reclamații și sesizări. Proiectul „Arbore Smart Village”, în valoare de 585,801,30 lei este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

  „În cadrul acestui proiect, vom achiziționa totem pentru eliberarea documentelor, care va permite eliberarea documentelor simple, cum ar fi certificatul fiscal sau interogarea soldului de datorii per persoană. Va fi un sistem de OCR (Optical Character Recognition) pentru scanarea buletinului și identificarea datelor înscrise pe acesta, completarea automată a declarațiilor și cererilor cu datele identificate prin OCR”, a explicat Dan Tiperciuc, edilul comunei Arbore.

  Acest sistem va fi integrat cu imprimantă pentru a imprima cererile și documentele procesate, dar și cu un scanner pentru a scana documentele și a le introduce în sistemul primăriei. De asemenea, la Primăria Arbore vor fi imprimante de etichete cu coduri de bare, pentru a fi etichetat fiecare document intrat în primărie pentru identificarea și urmărirea acestora.

  „Se vor scana codurilor de bare de pe etichetele documentelor și acestea vor fi introduse în baza de date a primăriei ceea ce va permite urmărirea în timp real a locației documentelor în cadrul primăriei. Vom avea și un sistem de arhivă electronică pentru indexarea și organizarea documentelor într-un mod eficient și ușor de căutat. Accesul va fi securizat și restricționat la documentele arhivate, fiind și funcții de căutare și recuperare rapidă a documentelor. La acestea se adaugă și un sistem de management pentru urmărirea și gestionarea eficienței fiecărui angajat și monitorizarea numărului de documente procesate de către fiecare angajat dar și pentru generarea de rapoarte și statistici privind performanța departamentelor și angajaților”, a mai completat primarul Dan Tiperciuc.

  Noul proiect implementat la Arbore va avea și un sistem de programare online, adică un mod prin care contribuabilii să poată programa întâlniri sau să solicite servicii specifice online, reducând astfel necesitatea de a se prezenta fizic la primărie, fiind disponibil și un calendar al angajaților pentru programarea eficientă a întâlnirilor. Toate plățile se vor putea face online, existând și capacitatea de a se trimite notificări automate către contribuabili, angajați și alte părți interesate. Exemple de notificări pot include informări privind termenele limită, actualizări ale stării documentelor sau mesaje de confirmare a programărilor. Prin portalul pentru contribuabili, aceștia vor avea posibilitatea de a vizualiza istoricul tranzacțiilor și starea documentelor în curs de procesare.

  „Printr-un sistem de gestionare a documentelor și fluxurilor de lucru, se vor monitoriza stadiile de lucru. Se vor implementa măsuri puternice de securitate și criptare a datelor pentru a proteja informațiile sensibile și confidențiale ale contribuabililor și ale primăriei, dar și măsuri de securitate fizică pentru a proteja infrastructura și echipamentele sistemului, cum ar fi accesul restricționat în zonele sensibile și sisteme de supraveghere. Se va configura și un sistem de detecție a intruziunilor cât și un sistem de monitorizare și alertă pentru a detecta și notifica incidentele de securitate sau activitățile suspecte”, a încheiat Dan Tiperciuc, primarul comunei Arbore.

  Acest proiect va contribui enorm la îmbunătățirea serviciilor administrative oferite cetățenilor, locuitorii comunei Arbore putând astfel să solicite documente și să plătească taxele și impozitele locale fără a fi nevoiți să se deplaseze la sediul Primăriei. 

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles