More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Procurorii DNA Cluj au fost infectați cu Covid – 19 (NAȚIONAL)

  Șase angajați de la DNA Cluj au fost confirmați cu noul coronavirus. DSP a pornit o anchetă epidemiologică în acest caz. Conform Mediafax, bunul mers al instituției nu este afectat.

  Intituția va fi dezinfectată, pentru a fi diminuate posibilitățile ca virusul să se extindă.

  De asemenea, întreg personalul DNA Cluj va fi testat pentru coronavirus.

  Dacă trendul de evoluție a situației epideiologice se va menține, în luna august numărul zilnic al infectaților cu noul coronavirus aproape că se va dubla, potrivit estimărilor specialiștilor, menționate în nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă.

  Specialiștii preconizează că în România vor fi în jur de 1.200-1.600 de noi cazuri de coronavirus pe zi, la jumătatea lunii august. Nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă prezintă statistici și prognoze de evoluție a virusului pe teritoriul țării noastre.

  „Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile. Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rată de reproducere supraunitară. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august”, se precizează în nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care a fost prelungptă pentru 30 de zile starea de alertă.

  Guvernul a emis, miercuri seara, Hotărârea prin care starea de alertă este prelungită cu încă 30 de zile. Între regulile ce vor fi menținute se numără obligativitatea purtării măștii, dar și interzicerea organizării de procesiuni în spații închise. Restaurantele rămân închise la interior.

  Sursa: Gândul

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles