More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Premierul Ludovic Orban susține că Uniunea Europeană va oferi un miliard de euro României pentru a dubla numărul gospodăriilor racordate la gaz metan

  Numărul gospodăriilor din România care sunt racordate la reţeaua de gaz se va dubla a spus, sâmbătă, premierul Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe la Suceava. Investiţia va fi realizată prin intermediul fondurilor UE.

  Cele mai importante declaraţii ale lui Ludovic Orban:

  – Pe exerciţiul 2014 – 2020 suntem pe punctul de a obţine aprobarea Comisiei Europene pentru alocarea unei sume de 200 milioane de euro pentru aceste obiective de investitii. Apelul va fi lansat în august. Restul de 800 de milioane vor fi prevăzute în suma ce va reveni României din bugetul UE pe execiţiul financiar 2021 – 2027. Prin această alocare, de 1 miliard de euro, obiectivul nostru e să dublăm numărul gospodăriilor din România care sunt racordate la reţeaua de gaz. E extrem de important şi pentru localităţi.

  – Transgaz va finanţa aceste investiţii importante. E un proiect pe care noi îl susţinem de mult timp. Noi am modificat legea energiei şi a gazului natural. O parte din impozitele care vor fi plătite să facă parte dintr-un fond care să sprijine investiţiile în gazul natural. Se ştie că cea mai bună utilizare a gazului natural e în petrochimie. Avem nevoie de refacerea industriei petrochimice.

  Premierul României, Ludovic Orban, vizitează sâmbătă mai multe obiective de investiţii din judeţul Suceava, începând cu ora 9.30. Acesta este însoţit de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

  Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles