Ritmic Suceava

Premierul britanic Boris Johnson, criticat dur din cauza modului în care gestionează epidemia COVID-19, recunoaşte că situaţia ar fi putut să fie gestionată altfel, relatează Reuters, citată de News.ro.

”Poate că ar fi fost lucruri pe care le-am fi putut face altfel şi, bineînţeles, va veni momentul să înţelegem exact ceea ce am fi putut face sau face altfel”, a declarat vineri Johnson la BBC.

El a promis miercuri că va deschide o anchetă cu privire la gestionarea crizei sanitare – însă nu imediat -, în contextul în care lupta împotriva noului coronavirus este în curs.

Liderul conservator este criticat din cauza modului în care gestionează epidemia, care a ucis peste 45.000 de oameni în Marea Britanie.

Critcii îi reproşează o depistare prea lentă şi o izolare tardivă faţă de multe alte ţări.

Un membru al Grupului de experţi care consiliază Guvernul a estimat că bilanţul ar fi putut să fie de două ori mai mic dacă izolarea ar fi fost impusă cu o săptămână mai devreme.

Johnson a dat asigurări că Guvernul său a urmat ad litteram sfatul oamenilor de ştiinţă.

El a declarat că elementul important pe care Guvernul nu l-a măsurat la începutul epidemiei covid-19 a fost amploarea transmiterii virusului de către bolnavi asimpromatici.

sursa foto: Facebook/ Boris Johnson

sursa material: G4media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here