La 27.08.2020, la ora 11.50, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală 9 Şcheia au observat în trafic un scuter ce nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare în partea din spate și era condus de o persoană ce părea a fi minoră. S-a procedat efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul scuterului neoprind, acesta fiind oprit după o urmărire de circa 900 de metri prin satul Moara Nică, comuna Moara.

Cu ocazia legitimării s-a stabilit că scuterul era condus de către un minor, de 15 ani, iar ca pasager era fratele său, un alt minor, în vârstă de 13 ani.

După verificarea persoanei și a scuterului în baza de date s-a constatat faptul că nu posedă permis de conducere și că scuterul în cauză nu este înmatriculat/înregistrat.       

Ulterior s-a procedat la audierea minorului în prezența tatălui său acesta declarând a luat scuterul fără ca părinții săi să știe.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.          

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here