FOTO Observator
Ritmic Suceava

Poliţiştii din Băicoi au fost batjocoriţi şi bătuţi de un individ agresiv chiar în sediul postului de poliţie. Bărbatul, îmbrăcat doar în lenjerie intimă, în stare de ebrietate, a intrat în clădirea poliţiei şi a făcut un imens scandal.

A lovit cu un scaun în pereţi, l-a lovit cu pumnul în faţă pe unul dintre poliţişti, i-a rupt uniforma, a înjurat în cel mai josnic mod şi a ameninţat cu moartea, fără să-i pese de consecinţe.

Agresorul (care nu a fost arestat nici măcar o secundă pentru faptele lui)  a fost trimis în judecată pentru ultraj şi condamnat de Judecătoria Câmpina la un an şi jumătate de închisoare cu executare. Decizia Judecătoriei Câmpina nu este defintivă.

Scandalul a avut loc anul trecut, în ajunul Crăciunului. Potritivit rechizitoriului, în data de 24 decembire, în jurul orelor, 21.00, poliţiştii din Băicoi, de serviciu în acea seară, s-au pomenit în sediul Poliţiei cu o tânără însoţită de copilul ei, un băiat în vârstă de opt ani, care a cerut ajutorul agenţilor, invocând faptul că este agresată de iubitul ei. La puţin timp, şi-a făcut apariţia şi un individ, îmbrăcat doar în pantaloni scurţi, extrem de agitat care nu dorea altceva decât să continue scandalul cu femeia.

De teamă, tânăra s-a ascuns în spatele unuia dintre agenţi, strigând după ajutor. Poliţiştii au încercat să aplaneze conflictul, dar bărbatul a devenit şi mai agresiv, vărsându-şi nervii pe poliţistul care încerca să-l încătuşeze.

„Să vă iau poliţia în p**ă, să vă iau gradele în… Mă p*ş pe voi că nu aveţi ce să-mi faceţi, mie nu mi-e frică de poliţie, eu am umblat pe afară şi nu mi s-a întâmplat nimic, doar nu o să-mi facă un fraier din Băicoi ceva. Ce poţi să-mi faci, că oricum eşti singur, dar oricum o să te bat şi pe tine că nu ai ce să-mi faci. Poliţia asta e de c***t, că oricum numai proşti pe aici, că oricum nu-mi poate face nimeni nimic”, este doar o parte înjurăturile proferate de agresor la adresa poliţiştilor, se arată în rechizitoriul procurorilor câmpineni care au instrumentat dosarul de ultraj.

Scandalul nu s-a oprit aici. Bărbatul a continuat să fie şi mai agresiv şi a ajuns chiar să ameninţe poliţistul care încerca să-l potolească.

„Lasă că te fac eu pe tine, o să vin eu cu nişte maşini după tine, o să te văd prin oraş şi o să am grijă de familia ta din Băicoi”, sunt ameninţările pe care le-a adresat Ionuţ Adrian Iancu la adresa unui agent de poliţie.

Poliţiştii au reuşit să-l încătuşeze pe Adrian Iancu, dar au avut nevoie de aproape un sfert de oră pentru a-i pune cătuşele.

În faţa procurorilor, agresorul a declarat că nu a făcut nimic intenţionat, iar scaunul nu l-a aruncat, ci doar l-a lovit accidental cu piciorul. Cât despre înjurături şi ameninţări, Iancu le-a spus procurorilor că doar „îşi aduce aminte că a vorbit tare şi că a zis ceva legat de instituţia Poliţiei”.

Poliţia Prahova a făcut plângere penală şi s-a constituit parte civilă pentru în dosarul de distrugere. În plus, au deschis dosar penal pentru ultraj, pe numele lui Adrian Iancu. Bărbatul a fost deferit justiţiei de către procurori, iar Judecătoria Câmpina s-a pronunţat deja în cauză.

Iancu a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În plus, a fost obligat de instanţă să achite valoarea pagubelor produse în sediul postului de poliţie din Băicoi.

Nici iubita acestuia nu a scăpat de anchetă. Femeia s-a transformat din victima iubitului ei în apărătorului acestuia. A minţit în faţa procurorilor, spunând că bărbatul de care s-a ascuns în sediul poliţiei nu a înjurat, ba din contră el a fost cel agresat de către agenţi. Procurorii au dispus astfel disjungerea cauzei, iar femeia este cercetată acum pentru mărturie mincinoasă.

Sursa: Adevărul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here