More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Peste 2,5 milioane de cazuri de coronavirus confirmate în Statele Unite ale Americii (INTERNAȚIONAL)

  Statele Unite au raportat peste 2,5 milioane de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus la nivel naţional, potrivit unui bilanţ publicat sâmbătă de Johns Hopkins University, informează DPA.

  Totodată, cel puţin 125.435 de decese au fost atribuite virusului care cauzează COVID-19 în Statele Unite, numărul victimelor fiind mai mare decât în oricare altă ţară.

  Creşterea numărului de cazuri de infectare este notabilă în această perioadă în special în statele din sudul şi vestul Statelor Unite, unde măsurile de carantină au fost mai puţin stricte. California, cel mai populat stat american, care a adoptat măsuri severe de limitare a răspândirii SARS-CoV-2, a raportat la rândul său un număr record de infectări în această săptămână.

  Recordul de infectări zilnice a fost doborât de mai multe ori în această săptămână în Statele Unite, numărul cazurilor depăşind bariera de 39.000 în ziua de joi.

  În contextul în care alte state americane foarte populate, precum Florida şi Texas, au înregistrat o creştere puternică a numărului de cazuri în această săptămână, autorităţile locale au înăsprit din nou restricţiile care se aplică în cazul firmelor şi activităţilor comerciale.

  Decizia de a reimpune restricţii în Florida şi Texas reprezintă un pas înapoi pentru guvernatorii celor două state – ambii sunt republicani şi aliaţi ai preşedintelui Donald Trump -, care s-au opus măsurilor de izolare.

  Sâmbătă, Florida a raportat peste 9.500 de cazuri noi, în creştere în raport cu ziua precedentă, vineri, când numărul infectărilor cu noul coronavirus a fost de aproape 9.000, precedentul record zilnic.

  Carlos Gimenez, primarul din districtul Miami-Dade, a anunţat vineri seară va reînchide plajele între 3 şi 7 iulie pentru a preveni adunările publice de amploare şi răspândirea noului coronavirus cu ocazia evenimentelor prin care americanii îşi sărbătoresc ziua naţională, celebrată pe 4 iulie.

  Specialiştii de la Johns Hopkins University au numărat 9.891.717 cazuri pe plan global şi 496.075 de decese. Ambele cifre sunt cel mai probabil mult mai mari, datorită cazurilor neraportate, problemelor de testare şi întrebărilor ce planează asupra cazurilor de la începutul acestui an, care ar fi putut rămâne neobservate.

  Sursa: Agerpres

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles