More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  O echipă medicală de la Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava va fi joi la Spitalul Vatra Dornei pentru a recolta sânge pentru băiatul de 15 ani, lovit de tren: „Copilul va avea sânge cât va fi necesar”

  După o intervenție care a durat 13 ore, medicii de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași au reușit să replanteze piciorul băiatului lovit de tren în Vatra Dornei. Starea adolescentului de 15 ani este critică, el fiind internat la terapie intensivă.

  Între timp, a fost lansat un apel umanitar: este nevoie urgentă de sânge pentru un copilul acesta! Mobilizarea a fost deja foarte bună, iar joi dimineață, la prima oră, o echipă medicală de la Centrul de Transfuzii Sanguine Suceava va fi la spitalul Vatra Dornei pentru recoltare, astfel ca oamenii să nu mai fie nevoiți să vină până la Suceava.

  „S-a trimis în cursul zilei de ieri ambulanța cu opt unități de 0 pentru băiețel. Astăzi, a plecat din nou ambulanța sânge spre Iași. Am vorbit ieri cu doamna director de la Centrul de Transfuzii din Iași pentru a pune la dispoziție copilului sânge cât are nevoie. S-a început din Dorna mobilizarea pentru donare, pentru băiețel. Am fost sunată de mai multe persoane din Dorna, începând cu directorul liceului unde este copilul, am vorbit cu domnul manager de la Spitalul din Vatra Dornei, ne-a pus la dispoziție un spațiu în spital, astfel încât mâine dimineață vom deplasa o echipă la spitalul din Dorna pentru a face recoltarea acolo și a veni în sprijinul celor de acolo, ca să le fie mai ușor, să nu se mai deplaseze spre Suceava. Copilul va avea sânge cât va fi necesar. Nu trebuie toată lumea să doneze mâine. Va avea nevoie și săptămâna viitoare. Facem recoltări în continuare. Noi mâine mergem în Dorna, dar cei care vor să vină la Suceava, pot să vină vineri, să vină săptămâna viitoare, pot să doneze pentru băiețel în orice zi. Ținem legătura în permanență cu Iașiul”, a declarat doctorul Maria Pilat, șefa Centrului de Transfuzii Sanguine Suceava.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles