More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Medicii au reușit să-i replanteze piciorul amputat minorului de 15 ani care a fost lovit de tren, la Vatra Dornei: „Intervenția a durat 13 ore”

  Medicii de la de la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi au reușit să replanteze piciorul amputat adolescentului de 15 ani, lovit de tren, la Vatra Dornei.

  Operația a durată 13 ore și a fost nevoie de o armată de medici pentru ca piciorul minorului să fie pus la loc.

  „În acest caz a fost vorba despre un pacient de 15 ani, victima unui accident feroviar petrecut în jurul orei 07.40, ieri dimineață, la Vatra Dornei. Copilul a fost adus în spitalul nostru cu elicopterul SMURD, imediat după producerea accidentului. S-a inițiat evident terapie intensivă de susținere a funcțiilor vitale, concomitent cu intervenția chirurgicală de replantare și revascularizare a membrului inferior amputat. În afara acestui membru inferior amputat, copilul a fost diagnosticat, în urma examinărilor Computer Tomograf, cu traumatism cranio – cerebral, cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste 7 – 9 stângi, hemotorax, ruptură de splina cu hemoperitoneu. Intervenția chirurgicală s-a desfășurat cu mai mare dificultate din cauza traumelor asociate. A fost totuși finalizată cu succes. Intervenția a durat 13 ore, cu osteosinteză gamba stânga – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stânga- echipa de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, splenectomie de necesitate – echipa de chirurgie pediatrică și susținerea funcțiilor vitale, plasmafereză, necesitate terapeutică vitala – echipa ATI. Este în ATI sub supraveghere continuă de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare. Pentru leziunile cranio-cerebrale și toracice s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie, efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică. Gamba amputată a fost replantată. Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, a declarat doctorul Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi.

  Medicii de la spitalul ieșean le atrag atenția tinerilor să fie mult mai atenți atunci când sunt pe stradă sau în gări, deoarece orice clipă de neatenție poate duce la o tragedie.

  „Statistica spune multe. Așa, numeric, nu cred că sunt foarte multe, dar impactul pe care îl au asemenea traume asupra pacientului este major. De cele mai multe ori, vârsta este cea care precipită, sigur și aceste dispozitive care sunt, la ora actuală, absolut necesare, sunt câteodată precipitante ale acestor tragedii. Sigur că educația pleacă de acasă, din școală, dar câteodată anturajul și nu numai își spune cuvântul. Recomandăm ca orice device să fie folosit acolo unde trebuie, nu pe stradă sau în gară, în locurile cu risc. Să trecem peste faza acută, care sperăm să fie așa cum ne-o dorim, adică bună, și ulterior o să vă ținem la curent și cu evoluția și prognosticul, a declarat doctorul Tamara Roșu”, medic șef UPU în cadrul Spitalului „Sfânta Maria” din Iași.

  Amintim că ieri dimineață, un băiat în vârstă de 15 ani a fost lovit de tren, la Vatra Dornei. Conform martorilor, acesta nu a auzit trenul venind pentru că avea căștile pe urechi.

  Adolescentul a fost transportat în stare gravă cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, având piciorul stâng amputat.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles