FOTO Digi24
FOTO Digi24
Ritmic Suceava

Astăzi, 24.07.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3700 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 505 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 117 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 98 pacienți sunt în zona tampon și 290 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 117 pacienți diagnosticați Covid- 19, 76 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 30 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care șapte sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 36 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 16 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 31087 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 270 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid – 19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 52 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 27 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 4 au sub zece cazuri în evoluție iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

Astăzi, 24 iulie 2020 a avut loc, sub conducerea prefectului județului Suceava, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia au fost stabilite și aprobate măsurile necesare pentru gestionarea infecțiilor cu noul coronavirus la nivelul județului Suceava pentru protejarea populației, și anume:

  • zilnic până la ora 16.30, Direcția de Sănătate Publică Suceava va transmite către Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției Suceava, datele actualizate privind persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu.
  • Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției Suceava va transmite zilnic, la ora 20.00 datele actualizate privind persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, către toți cei îndreptățiți să aibă acces la acestea și anume: furnizorii de utilități publice care au solicitat acest lucru, Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Oficiul Județean Rețea poștă Suceava, autorități publice locale.
  • reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Suceava și Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, precum și reprezentanții unităților de poliție locală ce vor identifica la domiciliul persoanelor carantinate/ izolate, și alte persoane față de cele de pe lista DSP Suceava, au obligația de a solicita datele de contact ale acestora (nume, prenume, CNP, nr. de telefon, adresă de email). Datele obținute vor fi comunicate către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava care le va transmite către DSP Suceava până a doua zi la ora 9.00.
  • unitățile administrativ teritoriale vor informa persoanele carantinate sau izolate la domiciliu că în momentul în care solicită servicii din partea furnizorilor de utilități sunt obligați ca atunci când își declină identitatea să facă precizarea că sunt izolați sau carantinați. Acest lucru este absolut necesar având în vedere că reprezentanții echipelor de intervenție trebuie să-și ia toate măsurile de protecție individuală.
  • prin dispoziție a primarului, la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale vor fi desemnate una- două persoane care vor ține evidența celor aflați în carantinare sau în izolare. Datele referitoare la aceste persoane vor fi primite de la ISU Suceava și nu sunt destinate publicității.
  • unitățile administrativ teritoriale vor oferi sprijin persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu prin asigurarea necesarului de hrană sau, după caz, de tratament, în funcție de vârsta și starea de sănătate a persoanei precum și prin livrarea acestora dacă persoanele se află în imposibilitatea de ași asigura procurarea hranei sau, după caz, a tratamentului. De asemenea autoritățile publice locale din municipii și orașe vor face dezinfecția scărilor de bloc, unde domiciliază persoanele confirmate de către DSP Suceava ca fiind infectate cu virusul SARS- CoV – 2.
  • medicii de familie vor asigura monitorizarea persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu, din punct de vedere medical, și vor informa DSP Suceava în cazul agravării stării de sănătate a acestora.

Instituția Prefectului – Județul Suceava face un apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială și să evite pe cât se poate aglomerările de persoane, fie că este vorba de piețe, mijloace de transport în comun sau evenimente private.