Ritmic Suceava

Muntenegru a raportat luni un prim caz de COVID-19 înregistrat după data de 5 mai şi la trei săptămâni după ce teritoriul ţării a fost declarat liber de coronavirus, transmite Reuters.

Potrivit Reuters, este vorba despre o persoană, venită din Bosnia şi se află în autoizolare în capitala ţării, a declarat Institutul de sănătate publică.

„O anchetă epidemiologică este în desfăşurare, iar informaţiile iniţiale arată că numărul contactelor (avute în Muntenegru) a fost limitat”, au spus oficialii Institutului.

Pe durata pandemiei Muntenegru a anunţat, că a închis frontierele, a oprit transportul public, a închis şcoli, cafenele şi restaurante pentru a opri răspândirea infecţiei cu coronavirus. Supermarketurile şi farmaciile sunt singurele care au rămas deschise. Pe data de 25 mai guvernul a anunţat că Muntenegru este liberă de coronavirus, după ce au fost impuse măsurile de restricţii, care au fost relaxate, ulterior, gradual.

Muntenegru are o populaţie de 620.000 de locuitori, iar în timpul pandemiei cu noul virus au fost raportate 325 de cazuri cu noul virus, 9 decese şi 315 persoane vindecate, potrivit datelor furnizate de worldometers.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here