FOTO Facebook - Dinamo Kiev
Ritmic Suceava

Conducerea clubului Dinamo Kiev pregătește înregimentarea fundașului Marcao (24 de ani) de la Galatasaray Istanbul, fotbalist care turcii solicită suma de 8 milioane de euro. Cu toate acestea, din cauza turbulențelor după numirea lui Mircea Lucescu ca antrenor principal al Kievului, negocierile au intrat în impas.

În sezonul trecut al campionatului turc, brazilianul a jucat 28 de meciuri, iar Galatasaray a terminat pe locul 6, una dintre cele mai slabe clasări ale grupării Cim Bom din ultimele sezoane. Marcao a fost adus de la Chaves în 2019 pentru 4 milioane de euro.

Mircea Lucescu a semnat joi pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un an, cu clubul Dinamo Kiev, dar a fost aproape să renunţe din cauza protestelor suporterilor echipei. Preşedintele Igor Surkis l-a convins totuşi pe Lucescu să înceapă munca la vicecampioana Ucrainei, după ce a scris istorie la rivala Şahtior Doneţk.

Prima zi pentru Mircea Lucescu la Kiev a fost un calvar. Lucescu a depus flori la statuia lui Valeri Lobanovski apoi s-a dus să vadă o partidă a echipei de tineret și a fost urmărit de fani. Suporterii s-au urcat pe garduri și i-au strigat să plece de urgență.

„Valeri Lobanovski a fost un om cu adevărat extraordinar, o mare personalitate, care a avut o contribuţie uriaşă la dezvoltarea fotbalului. Desigur, el a rămas în memoria fanilor, indiferent de clubul cu care ţineau aceştia. A fost un antrenor de top. Fără îndoială, el merită toate cuvintele pe care specialiştii le-au spus şi le spun despre el. Lobanovski este unul dintre cei mai buni antrenori din istoria fotbalului”, a subliniat antrenorul român lângă monumentul fostului antrenor ucrainean.

Sursa: Prosport