Ritmic Suceava

Cu doar două luni înainte de începerea şcolii, Ministerul Educaţiei nu are încă niciun plan pe care să îl pună în practică de la 1 septembrie. Există doar pe foaie trei strategii propuse de Federaţia Asociaţilor de Părinţi şi pe care ministerul le ia în calcul.

Cea mai avantajoasă soluţie, dar cu cele mai slabe şanse de pus în aplicare este folosirea unui medicament minune care să împiedice răspândirea virusului. Astfel şcoala poate începe în condiţii normale.

Ştim deja că Remdesivir este medicamentul oficial pentru combaterea coronavirusului, dar nu mai există stocuri disponibile.

Un alt scenariu este legat de împărţirea elevilor în două grupuri. Jumătate să înveţe în clasă şi jumătate de acasă, online. Acest lucru ar implica nişte costuri mari din partea ministerului. Va fi nevoie de containere în care elevii să înveţe, laptopuri şi tablete conectate la internet. Cea mai mare provocare este în mediul rural, unde autorităţile încă sunt depăşite de situaţie.

Cea mai neagră variantă, de care responsabilii din educaţie se tem cel mai mult, este ca şcoala să fie 100% online. Numărul în creştere de cazuri din ultimele zile de Covid-19 ne-ar putea duce tot mai aproape de acest plan.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here