More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Liviu Dragnea a fost sancționat în urma interviului acordat prin Skype. Fostului lider PSD i s-a retras dreptul la muncă (POLITICĂ)

  Fostul lider PSD, Liviu Dragnea a oferit, zilele trecute, primul interviu în cele 13 luni de când este închis la Penitenciarul Rahova. La o zi după difuzarea unei prime părţi a discuţiei dintre Liviu Dragnea şi fosta sa consilieră, avocata fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Flavia Teodosiu, anunţa că acesta a fost sancţionat şi i s-a retras dreptul la muncă.

  În acelaşi timp, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) transmitea că nu a aprobat vreun interviu, ci doar i-a permis lui Liviu Dragnea să comunice online cu apropiaţii, pe Skype. Potrivit legii, discuţiile deţinuţilor sunt confidenţiale, iar încălcarea acestei reguli constituite abatere disciplinară şi se sancţionează.

  „Comunicările online au caracter confidenţial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual”, se arată în comunicare ANP.

  „Persoanelor condamnate le este interzisă comunicarea cu exteriorul penitenciarului, în alte condiţii şi prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare”, se specifică în art. 82 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor.

  Zilele de muncă sunt considerate zile executate câştigate în urma muncii prestate şi se scad din durata pedepsei. În aceste condiţii, fostul lider PSD va rata şansa de a mai câştiga nişte zile libere şi să iasă din arest mai repede. În plus, abaterea disciplinară îi poate afecta chiar liberarea condiţionată, însă Liviu Dragnea poate contesta măsura.

  În cazul pedepselor mai mici de zece ani, liberarea condiţionată poate fi dispusă dacă deţinutul a executat cel puţin două treimi din pedeapsă. Cum fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor are de executat o pedeapsă de trei ani şi 6 luni de închisoare, acesta ar putea părăsi penitenciarul după doi ani şi trei luni, la care s-ar mai adăuga zilele câştigate ca urmare a muncii prestate. Totuşi, lucrurile se pot complica după ce Liviu Dragnea a devenit inculpat în dosarul Teldrum şi ar putea primi o nouă pedeapsă cu închisoarea.

  La începutul interviului său, Liviu Dragnea a spus că lucrează zilnic la garajul penitenicarului: „Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparaţie. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat”.

  Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles