More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Îngerul Anastasia a salvat două vieți după ce tatăl a fost de acord să-i fie prelevați rinichii și ficatul

  La Spitalul Județean Suceava a avut loc prima prelevare de organe, după ce tatăl Anastasiei, fetița rănită grav în accidentul feroviar de la începutul săptămânii trecute de la Prelipca, a avut puterea să-și dea acordul pentru prelevare de organe, după ce medicii au constatat că nu se mai poate face nimic pentru fiica sa, micuța fiind în moarte cerebrală.                 

  „În cursul nopții de 17 spre 18 februarie 2023, la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a avut loc prima prelevare de organe din acest an, fiind prelevați și rinichii și ficatul. Pacienta  de la care s-au prelevat organele, aflată în moarte cerebrală, a fost o fetiță de 3 ani, victima a unui cumplit accident rutier în urma căruia a suferit un traumatism cranio-cerebral grav”, a transmis medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

  Prin gestul său, această familie lovită crunt, a salvat două vieți și le-a dat posibilitatea unor părinți să-și vadă copiii bucurându-se de viață. 

  „Ficatul a fost trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu din București unde a fost transplantat cu succes la o fetiță de 11 ani care suferea de o boală genetică rară depistată când avea doar 1 an, în urma căreia pacienta a ajuns la ciroză și insuficiență hepatică. Rinichii au fost prelevați în bloc și au ajuns la spitalul clinic Dr. C.I. Parhon din Iași unde au fost transplantați la un tânăr de 23 de ani”, a completat medicul Dan Teodorovici.

  Ambele intervenții au decurs bine, pacienții fiind stabili.

  Întreg personalul medical al Spitalului Județean Suceava a rămas profund impresionat de gestul pe care l-a făcut tatăl Anastasiei, acesta fiind de acord să salveze alte vieți, într-un moment în care viața lui a fost schimbată în totalitate, fiind nevoit să-și conducă pe ultimul drum, în doar câteva zile, mătușa, soția și fiica de doar trei ani.

  „Mulțumim tatălui fetiței de 3 ani care, în pofida tragediei care i-a răpit trei membri ai familiei, a găsit puterea să accepte această intervenție, că a ales să le onoreze memoria salvând alte două vieți. Mulțumim echipelor de medici anesteziști și chirurgi, asistenți, implicate atât în prelevarea cât și în transplantarea cu succes a organelor”, a încheiat medicul urgentist Dan Teodorovici.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles