Ritmic Suceava

În ședința ordinară de astăzi a Consiliului Județean (CJ) Suceava a fost aprobat în unanimitate bugetul județului pentru anul 2023.

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a arătat că în bugetul pentru acest an au fost prinse investiții importante care vor ajuta la dezvoltarea economică a județului.

În 2023, bugetul județului Suceava se ridică la aproape 870 de milioane de lei, din care 511 milioane de lei, circa 60% din buget, vor fi direcționate către dezvoltare.

Cea mai importantă sumă de peste 390 de milioane de lei este destinată drumurilor județene. Printre cele mai importante proiecte se numără axa Suceava – Iași, documentația pentru drumul expres A8 Suceava – Botoșani sau studiile de fezabilitate pentru ruta ocolitoare a orașului Gura Humorului.

„2023 va fi un an cu multe șantiere în județul Suceava, atât ale Consiliului Județean, cât și ale primăriilor. Trebuie să fim foarte atenți la lichidități pentru cofinanțări pentru a nu fi blocați și foarte mare atenție la forța de muncă. Eu sunt convins că va fi nevoie de foarte multă forță de muncă care să lucreze în județul Suceava la toate șantierele astea”, a declarat Gheorghe Flutur.

Spitalului Județean Suceava i s-a alocat peste 25 de milioane de lei, mare parte din bani urmând a fi direcționați către modernizarea, transformarea și extinderea Secției de Oncologie.

În anul 2023, ar trebui să fie finalizate proiecte importante precum consolidarea, restaurarea, reabilitarea și dotarea Palatului Administrativ al Județului Suceava, unde CJ Suceava asigură cofinanțarea. De asemenea, mult așteptatul terminal 2 de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” ar trebui să fie terminat până în vară, cel târziu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here