Ritmic Suceava

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, a declarat astăzi că administrația județeană are proiecte de modernizare pentru nu mai puțin de 22 de drumuri județene. El a mai arătat că disputa dintre CJ Suceava cu drumarii de la Axa Rutieră Suceava – Iași izbucnită după rezilierea contractului a trezit multă pasiune.

„Vreau să cred și am convingerea că noi toți de aici luptăm pentru ca interesele județului și ale Consiliului Județean Suceava să fie apărate. Nu noi am fost cei care am reziliat un contract sau din cauza noastră. Nu noi. Și știți bine. Nu cred că e corect să ne pronunțăm noi la jumătatea drumului ce s-ar putea întâmpla. Noi trebuie să apărăm banul public, interesele județului Suceava. Și o spun pentru informarea corectă a populației județului Suceava. S-a făcut acea reziliere. A trebuit ca noi să avem reacție. Aparatul nostru de juriști, de specialiști au avut procedurile în instanță. Litigiile comerciale. Pentru numele lui Dumnezeu, astăzi în județul Suceava sunt pe 22 de drumuri județene proiecte de modernizare. Un proiect este afectat de un litigiu comercial. Îmi pare rău și regret. Și îmi pare rău de disconfortul pentru populația care nu poate să beneficieze acum de aceste drumuri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a mai menționat că se lucrează la drumurile Hârtop – Vulturești, Boroaia, Slatina, Mălini, Bilbor, Coșna, Izvorul Alb, Pleșa – Solonețul Nou, Mușenița, Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi, Slătioara, Prihodiște.

„La acestea se adaugă și covoarele asfaltice proaspete puse de noi, Consiliul Județean Suceava de la Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței, Măneuți, toate în acest an, Volovăț, Burla, Straja, Brodina, Botoșana. Acestea nu înseamnă nimic? Ba da, înseamnă proiecte. Sigur că noi avem experiență. Sunt în al treilea mandat. Am avut foarte multe proiecte de drumuri. Însă din păcate apar și astfel de chestiuni comerciale. Eu vreau să respectăm întru totul legislația. Trebuie să spun că am făcut acea expertiză tehnică cu situația din șantier și a trebuit să respecți niște etape. Pentru că ești verificat și e normal să respectăm aceste etape. S-a dat ordin de începere la serviciul de actualizare a devizului general pentru axialul Suceava – Iași, pentru că se schimbă valorile. Sunt firme de specialitate care pe procedură vin să-ți calculeze noile valori de deviz. E un termen undeva în jurul datei de 15 august ca să se termine devizul actualizat și să intrăm în linie dreaptă pe proceduri”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here