More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Gheorghe Flutur a anunțat că un spital de copii în valoare de 100 de milioane de euro va fi construit în curtea Spitalului Vechi din Suceava: „Este cea mai mare investiție din ultima perioadă pentru județul Suceava”

  Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, a anunțat că investiția de 100 de milioane de euro, ce vizează construirea unui spital de copii în curtea Spitalului Vechi din Suceava, a intrat în linie dreaptă.

  Unitatea spitalicească urmează să fie realizată cu fonduri europene și din credite externe, în baza unei ordonanțe de urgență ce vizează finanțarea unor spitale publice, printre care se numără și cel pentru copii de la Suceava.

  „S-a finalizat documentația pentru spitalul de copii de la Suceava și aici am speranța să obținem cel puțin 100 de milioane de euro pentru a da drumul la cea mai mare investiție din ultima perioadă pentru județul Suceava, pentru sistemul de sănătate. Spitalul de copii e un spital pe care îl vom face în curtea Spitalului Vechi undeva în zona blocurilor ANL pentru medici”, a declarat Gheorghe Flutur.

  Viitorul spital pentru copii va fi construit pe o suprafață de 5.100 de metri pătrați, va avea șase etaje și circa 500 de paturi, din care 124 pentru aparținători.

  „Avem sistem de urgență propriu, avem un număr de locuri pentru internare de zi adică de scurtă durată și dotări de ultimă oră inclusiv  tot ce înseamnă partea de maternitate va fi integrată în acest nou spital de copii de la Suceava. Ne luptăm de mulți ani, documentația a fost făcută cu bani de la CNI. Am avut discuții la Ministerul Fondurilor Europene și ne-au asigurat că sunt șanse să primim bani pentru finanțarea spitalului pentru copii iar vineri  se va dezbate și sunt convins că se va aproba ordonanța cadru de finanțare a acestor proiecte. Sunt mai multe investiții în țară dar la Suceava avem acest spital de copii. Mai avem un spital de boli infecțioase la care am ținut foarte mult să găsim surse de finanțare de aceea eu sunt optimist că vom obține banii pentru a demara lucrările.  Au fost multe bătălii de convingere a celor care trebuie să deschidă punga și pentru județul Suceava și îmi exprim speranța că în perioada imediat următoare vom putea începe lucrările”, a arătat Gheorghe Flutur.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles