Ritmic Suceava

Putna și locuitorii săi au îmbrăcat straie de sărbătoare, în această după – amiază, când întreaga suflare a comunei a sărbătorit Ziua Națională a României.

Administrația locală, condusă de edilul Gheorghe Coroamă a organizat un spectacol menit să marcheze acest eveniment, iar copiii unităților de învățământ au cântat cântece patriotice, făcând să răsune sala Casei de Cultură din localitate.

Evenimentul a fost prezentat de fiica satului Alexandra Dan iar invitat special a fost interpretul de muzică populară, din Cernăuți, Ilie Caraș. Acesta a reușit să emoționeze atât de mult publicul prezent, încât toată lumea s-a ridicat în picioare și a fredonat versurile melodiilor patriotice atât de iubite de români.

Acest eveniment a devenit tradiție la Putna, anul acesta marcându-se zece ani de când administrația locală organizează evenimente culturale menite să marcheze Ziua Națională, deschizând în acest fel, seria sărbătorilor de iarnă, atât de mult așteptate de toată lumea. Primarul Gheorghe Coroamă a dovedit încă o dată că este un iubitor și un păstrător al tradițiilor neamului și încurajează și sprijină în același timp, tânăra generație, copiii Putnei, să ducă mai departe aceste binecuvântări ale locului. Edilul Gheorghe Coroamă a vorbit cu mândrie, celor prezenți la eveniment, despre comuna pe care o administrează cu atâta drag.

„La mulți ani, România! La mulți ani, în special sărbătoriților acestei zile, doamnelor, domnișoarelor și domnilor care poartă frumosul nume de Andreea sau Andrei. Este o zi de mare sărbătoare creștină și cred că nu întâmplător sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, este urmată de marea sărbătoare a Unirii Românilor, ziua noastră națională. Știm cu toții că străbunii noștri au luptat secole pentru această unire a noastră, această luptă a lor a fost dusă cu mult curaj, cu sacrificii, dar mai ales cu dragoste de țară și credință. Putem spune că aceste două zile alcătuiesc marea sărbătoare a credinței și libertății noastre noționale. Așadar să nu-i uităm nicicând pe străbunii noștri iar pentru cei care au luptat, care au făurit România și care au construit această țară, să avem întotdeauna recunoștință. Se face un deceniu de când noi marcăm acest mare eveniment, aici la Putna, și mereu am avut parte de trăiri intense, de emoții, iar aici toate au o încărcătură aparte, pentru că așa cum spunea consăteanul nostru, scriitorul Ioan T. Lazăr, Putna este kilometru zero al continentului Bucovina, Putna este Ierusalimul neamului românesc, aici se odihnește cel mai mare român, iar despre Putna se spune peste tot ceea ce nu se spune despre nicio localitate, orice român ar trebui să ajungă măcar o dată la Putna, iar argumentele pot continua iar noi vom continua întotdeauna să iubim simbolurile noastre naționale dar mai ales din ziua noastră națională, să facem întotdeauna o frumoasă sărbătoare”, a transmis Gheoghe Coroamă, primarul comunei Putna.

Seara a continuat cu aprinderea luminilor de Crăciun, fiind deschis oficial sezonul sărbătorilor, iar apoi toți cei prezenți au fost invitați la o porție de fasole cu cârnați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here