More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Un proiect ambițios în valoare de peste 5 milioane de euro va schimba viața locuitorilor din satul Bogata: „Suntem convinși că vom dezvolta mult această zonă după finalizarea lucrărilor la drum”

  Administrația comunei Baia, condusă de edilul Maria Tomescu, a început un proiect ambițios și în același timp foarte necesar pentru comunitatea din satul Bogata. Este vorba despre regularizarea cursului de apă al pârâului Bogata și construcția unui drum, proiect în valoare de peste 5 milioane de euro, fonduri obținute prin Compania Națională de Investiții.  

  Zona satului Bogata are un imens potențial turistic care până acum nu a fost valorificat, dar primarul Maria Tomescu își dorește să aducă și mai mulți turiști în aceste locuri încărcate de istorie și o dată acest drum finalizat, să implementeze un proiect în acest scop.

  „Greu este să-ți imaginezi că în această mică zonă care a fost marcată de ape învolburate acum vei vedea un drum modern, o regularizare a cursului apei, vei vedea acum ceva ce nu mai seamănă deloc cu ce a fost. Dar iată că s-a pornit acest proiect, a cărui valoare este de peste 5 milioane de euro, un proiect foarte complex, un proiect care se derulează pe o perioadă de nouă luni. Modernizarea se impune pentru că și progresul ne împinge din spate, dar și inteligența omului este cea care dă naștere unor noi idei, unor noi proiecte și era greu de imaginat înainte, un astfel de proiect, de o asemenea anvergură, pe pârâul Bogata. Toată lumea s-a obișnuit ca acest pârâu să fie o arteră atât pentru scurgerea apei cât și pentru mașini, tractoare, căruțe și chiar mersul pe jos. Lucrarea aceasta va schimba cu totul aspectul zonei dar va schimba în mare parte modul de viață al oamenilor. Acest drum este și foarte util și necesar, aducând o schimbare radicală, această zonă putând fi exploatată și din punct de vedere turistic, urmând să se construiască tot felul de atracții turistice, pe cele două coline ale satului, după ce drumul va fi finalizat, transformând zona într-o adevărată oază a liniștii și a recreării. Ne dorim să fie ceva total diferit, dar al nostru și de durată”, a povestit Teodora Muraru, referent cultural în cadrul Primăriei comunei Baia.

  În zona pârâului Bogata locuiesc multe familii a căror viață se va schimba radical, localnicii menționând că această zonă a fost așa dintotdeauna iar acum un primar cu o viziune ambițioasă de dezvoltare va schimba destine și mentalități.

  „Lucrările din cadrul proiectului «Modernizare drumuri în comuna Baia și reprofilare pârâu Bogata» se desfășoară pe o lungime de aproximativ doi kilometri. Valoarea este de peste 20 de milioane de lei. Vor fi construite și podețe și punți pentru ca oamenii să poată să circule în condiții civilizate. Suntem convinși că vom dezvolta mult această zonă după finalizarea lucrărilor la drum”, a declarat Maria Tomescu, primarul comunei Baia.

  Pe lângă acest proiect, administrația locală are în vedere și extinderea rețelei de gaz metan, în această zonă, localnicii având apoi toată infrastructura necesară unui trai decent.

  De menționat că în comuna Baia există o acoperire a rețelei de apă și canalizare în procent de peste 90%, rezultatele muncii primarului Maria Tomescu fiind vizibile, administrația locală reușind în ultimii ani să transforme localitatea într-un mic orășel, cu școli moderne, străzi asfaltate și multe flori. 

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles