More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Un elev de la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuți este liderul grupării care a vândut droguri de peste 700.000 de lei în mai puțin de un an

  Tribunalul Suceava i-a arestat pentru 30 de zile pe inculpații Paul – Alexandru Colibaba, de 20 de ani, din municipiul Rădăuți, Răzvan Ionuț Berezovschi, de 22 de ani, din comuna Dornești, Daniel Andrei Ieremiță, de 18 ani, din municipiul Rădăuți, Raluca Sofronie, de 22 de ani, din satul Măneuți, Beniamin Emanuel Bodnar, de 19 ani, din municipiul Rădăuți, și Nicolae Adrian Dumitrescu, de 22 de ani, din satul Bădeuți, în sarcina acestora fiind reținute comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, în formă continuată, și trafic de droguri de mare risc.

  Anchetatorii au stabilit că liderul grupării era Paul – Alexandru Colibaba, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuți. Acesta avea rolul de a aproviziona membrii rețelei cu droguri și etnobotanice pe care le achiziționa de la diverși furnizori din municipiul Cluj – Napoca.

  Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul Antidrog fac un număr de 27 de percheziții domiciliare, dintre care 25 pe raza județului Suceava și 2 pe raza municipiului Cluj – Napoca într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

  În acest caz s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane de pe raza municipiului Rădăuți au constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanțele consumatorilor, inclusiv minori, de pe raza municipiului și a localităților limitrofe.

  Membrii grupului infracțional au achiziționat substanțele, destinate vânzării, atât din străinătate cât și de la persoane din municipiului Cluj – Napoca.

  Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive în cantitate totală de aproximativ 3,5 kilograme.

  Membrii grupului infracțional au comercializat drogurile și substanțele psihoactive cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram. Astfel, doar din capturile realizate, rezultă o sumă minimă de 700.000 de lei (aproximativ 140.000 de euro) pe care membrii grupării ar fi putut să o obțină din vânzarea de substanțe interzise.

  Activitatea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Cluj – Napoca și B.C.C.O. Iași, I.P.J. Suceava, I.P.J. Bistrița Năsăud, I.P.J. Cluj și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

  Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles