Ritmic Suceava

În cursul zilei de 15 noiembrie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 11.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcția localității Vicovu de Sus, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor prin voce ale polițiștilor de frontieră, au fost trase patru focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată persoanele nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 27 de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.487 pachete cu țigări, în valoare de 158.000 de lei.

Acțiunile pe linia combaterii contrabandei cu țigări, la frontiera verde, au continuat și ieri, 16 noiembrie 2021, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei, au desoperit, în zona de frontieră, 21 de baxuri care conțineau 10.500 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free în valoare de 123.000 de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here