Ștefan Voloșeniuc, bucovineanul care s-a remarcat în ultima perioadă drept o voce a românilor din diaspora, și-a anunțat candidatura, ca independent, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru funcția de senator al românilor din Diaspora.

„Trăiesc printre românii din afara țării de 20 de ani, am locuit în Portugalia, apoi în Franța și, de aproape 15 ani, în Marea Britanie. Am trecut prin toate etapele posibile, cunosc viața în diaspora sub toate aspectele ei, frumoase și mai puțin frumoase. De aceea, am ales să nu mă bazez pe o candidatură sub sigla unui partid, pe care nu mi-ar fi fost greu să o obțin, ci pe încrederea şi sprijinul românilor din afara țării. Vreau să fiu independent și să pot munci în interesul românilor, fără să fiu constrâns de o linie politică sau alta”, a spus Ștefan Voloșeniuc, cel care a pus bazele SF Stefan, una dintre cele mai apreciate companii românești din Marea Britanie.

Anunțul candidaturii ca independent nu a fost privit cu ochi buni de cunoscătorii scenei și algoritmilor politici.

„De pe diferite canale, mi s-a transmis în mod clar: nu ai nici o şansă. Dar asta am auzit-o de multe ori în viață și nu m-a făcut să renunț. Eu cred că am şansa mea şi, indiferent de rezultat, dacă reuşesc să dau un exemplu şi să inspir şi alți români să se ridice ca independenți, sunt mulțumit. Proiectul meu este unul pe termen lung și voi demonstra cu fapte ceea ce vreau să fac pentru românii din diaspora”, a subliniat Ștefan Voloșeniuc.

Pentru a intra în cursa electorală, Ștefan are nevoie de câteva mii de semnături de susținere, dar se declară optimist că acest aspect nu va fi o problemă.

„Deși am făcut târziu acest pas, am întâlnit multă receptivitate, nu numai din partea numeroasei comunități a bucovinenilor din Diaspora, ci din partea tuturor românilor. Mare parte dintre semnături s-a strâns deja, altele urmează să vină în aceste zile și le mulțumesc, din inimă, tuturor pentru sprijin!”, a declarant candidatul independent la funcția de senator al românilor din circumscripția electorală 43 Diaspora.

Un alt aspect important pentru buna desfășurare a alegereilor parlamentare din 6 decembrie îl reprezintă, pentru românii care trăiesc în afara țării, înscrierea pentru votul prin corespondență.

În contextul problemelor provocate de pandemie, în mai multe state europene nu se va permite organizarea de secții de votare, astfel că singura variantă pentru a putea exercita acest drept rămâne votul prin corespondență.

Înscrierea se poate face direct pe site-ul www.votstrainatate.ro, până la data de 22 octombrie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here