Ritmic Suceava

Astăzi, în satul Măriței din comuna Dărmănești a avut loc inaugurarea Sălii Sporturilor, o construcție care a fost începută în această vară. La eveniment au luat parte alături de Dan Chidoveț, primarul comune Dărmănești, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Eduard Dziminschi, primarul comunei Moara, Mugurel Bocancea, primarul comunei Todirești, Viorel Cucu, primarul comunei Adâncata, Adrian Frîncu, primarul comunei Calafindești, și Cătălin Sănduleac, primarul comunei Șerbăuți.

Edilul Dan Chidoveț s-a arătat încântat de inaugurarea acestui obiectiv, precizând că investiția în valoare de aproape două milioane de euro a fost finalizată într-un termen record de cinci luni.

„Avem o zi deosebită astăzi, când inaugurăm sala de sport, un lucru util pentru comunitatea noastră, unde își vor desfășura activitățile sportive elevii din comună, cât și clubul sportiv local. Este o investiție de aproape două milioane de euro, finalizată într-un termen record de 5 luni de zile. Vreau să menționez că și până la ora 11 noaptea s-a lucrat. Acest lucru mă bucură”, a declarat primarul Dan Chidoveț.

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a lăudat această reușită a Primăriei comunei Dărmănești condusă de edilul Dan Chidoveț și a precizat că reprezintă un pas spre civilizație.

„Felicitări, domnule primar Chidoveț și felicitări, Primăria Dărmănești! Mă bucur că sunt aici și alți primari din județul Suceava vecini de-ai primarului Chidoveț. Zilele trecute am participat la inaugurarea unei săli de aceeași formă la Frătăuții Vechi. Am spus-o și la Frătăuți și v-o spun și aici. Aștept ca în urma acestor investiții, școala să dea performanță. Sunt convins că sunt foarte mulți copii talentați și trebuie puși în valoare. Dacă ne uităm noi în județul Suceava avem în câteva domenii campioni, campioni naționali, europeni, mondiali, i-am și premiat nu demult, dar cred că se poate mai mult. Și dacă ne gândim la numărul de săli de sport pe care le-am putut construi cu ajutorul Guvernului României, în primul rând, aici în județul Suceava, cred că județul are o datorie prin noi, prin Consiliul Județean, prin primării, să dea performanță. Acesta este mesajul meu. În primul rând, tinerii, copiii să facă sport aici, pentru că sunt condiții foarte bune. În al doilea rând, cred că și părinții sunt mai liniștiți pentru că e o zonă mai sigură decât un teren, să zic eu, improvizat. Aici este ceva civilizat, poți și vara și iarna să-ți desfășori activitățile sportive. Este un pas spre civilizație”, a declarat Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a lăudat modul în care comuna Dărmănești este condusă de primarul Dan Chidoveț și a dat Primăria Dărmănești ca exemplu pentru celelalte administrații locale din județ.

„Dărmănești nu are doar această sală de sport. Oare ce ar fi însemnat să ai drumuri proaste și să faci sală de sport de 2 milioane de euro? Puneam cumva căruța înaintea cailor, dar așa, mă uit aici, drumurile sunt foarte bune, domnul primar a fost și este implicat în dezvoltarea localității, aleile, trotuarele, școlile, așteaptă proiectul pe gaz metan, un proiect de 7 milioane de euro, care este pentru Dărmănești, de asemenea grădiniță, știu că recent s-a investit în căminul cultural. În orice caz, arată ca o localitate cu o înfățișare europeană Dărmănești-ul și sunt convins că e o carte de vizită, ne face cinste când trecem pe aici, fie turiști străini, români, și oricine vine la Dărmănești se poate lăuda cu această localitate. Avem multă treabă în continuare, canalizare, apă, canal, care înseamnă civilizație, toate acestea s-au făcut în ultimii ani. Ia dați un pic timpul înapoi cam cum arăta Dărmănești-ul acum 15 – 16 ani și cam ce s-a întâmplat în acești ani aici, pentru că de multe ori lumea uită. Dar dacă ne amintim cum arăta și cum arată, vedem câte transformări și câte zeci de milioane de euro s-au investit aici în localitatea aceasta”, a mai arătat Gheorghe Flutur.

Comuna Dărmănești are astfel, începând de astăzi, una dintre cele mai moderne săli de sport din județ, cu 102 locuri, edilul Dan Chidoveț fiind un susținător al sportului în localitate. El încurajează tinerii să facă mișcare, aceasta fiind necesară pentru sănătate, indiferent de vârstă. Sportul este vital în viața omului, iar la Dărmănești, datorită primarului Dan Chidoveț, iubitorii de activități sportive beneficiază de toate condițiile. După ce în satele din comună au fost date în folosință terenuri multifuncționale unde se poate practica fotbalul, tenisul și baschetul, acum a venit rândul unei săli de sport moderne, la standarde europene, care va putea găzdui fără probleme, activitățile sportive și pe timp de iarnă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here