Ritmic Suceava

Romică Floriștean, primarul comunei Valea Moldovei, a inaugurat recent un loc de joacă în satul Mironu, atât de așteptat de zecile de copii din zonă. Este pentru prima dată când micuții beneficiază de un loc special amenajat, unde pot petrece timpul liber, în siguranță. Spațiul este amenajat cu tobogane, leagăne și mai multe balansoare, viu colorate. Pentru părinții care își supraveghează copiii în timp ce se joacă, administrația locală condusă de edilul Romică Floriștean a amplasat bănci, acoperite cu copertine, pentru ca soarele dogoritor să nu le strice tihna. Locul de joacă se află la intrarea în satul Mironu, dinspre Valea Moldovei.

„Am avut mai multe solicitări din partea părinților, pentru un loc de joacă, mai ales că în zonă sunt foarte mulți copii. Nu a mai fost așa ceva în Mironu și sunt tare încântați că au această posibilitate de petrecere a timpului liber, în vacanță. Ziua e plin, stau la rând pentru a folosi echipamentele. Părinții sunt mulțumiți pentru că locul este împrejmuit cu gard, există o portiță care stă închisă și copiii nu pot ieși cu ușurință în stradă”, a menționat Romică Floriștean, primarul comunei Valea Moldovei.

Acest proiect a necesitat o investiție de peste 50.000 de lei, de la bugetul local și va aduce bucurie copiilor, dar și părinților și bunicilor acestora, care le mai pot stăvili astfel energia, găsindu-le o preocupare plăcută.

Lucrarea a fost finalizată la începutul acestei veri dar a mai durat puțin până a fost dată în folosință, deoarece primarul a dorit gazon natural pe jos, numai că nerăbdarea celor mici a depășit cu mult planurile administrației locale și copiii au pus stăpânire pe acesta și fără iarba mult dorită.

Peste 100 de copii se vor bucura de această investiție pentru că nu-i puțin lucru ca o comunitate rurală care nu a îndrăznit niciodată să viseze la ceva mai bun și a fost practic blocată de la dezvoltare de către fosta administrație locală, să beneficieze astăzi de un astfel de parc, dotat cu leagăne, învârtitori și balansoare, precum și minunata piesă centrală, un tobogan multifuncțional.

Întreaga comună Valea Moldovei se va transforma în șantier, primarul Romică Floriștean depunând eforturi extraordinare pentru a mai recupera din decalajul format în ultimii ani.

Administrația locală a comunei a obținut finanțare, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru extinderea sistemului de canalizare și a sistemului de alimentare cu apă. Valoarea proiectului este de 16,5 milioane de lei și cu acești bani, fiecare străduță din comună va avea acces la utilități, atât de necesare pentru o viață normală.

„Suntem tare bucuroși că am obținut finanțare pentru acest proiect. Avem bani suficienți pentru ca fiecare gospodărie din Valea Moldovei să fie racordată la sistemul de apă și canalizare. Vom începe lucrările cât de repede vom putea. Nu vrem să mai fie vreo casă fără apă în comună. Mai sunt locuințe aflate în zonă de pantă mai accentuată dar vom încerca să găsim soluții pentru fiecare în parte”, a completat primarul Romică Floriștean.

Tot prin  Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în comuna Valea Moldovei se vor reabilita 4 kilometri de drumuri de interes local, valoarea proiectului fiind de peste 6 milioane de lei.

„Vom moderniza drumul care leagă comuna noastră de Slatina. Este un drum folosit de localnici și nu numai și l-am găsit într-o stare deplorabilă.Am încercat cu balastru să-l aducem într-o stare cât de cât bună, deoarece erau zone pe unde mașinile mici nu puteau trece. Acum am obținut fondurile necesare și îl vom asfalta, creând astfel o legătură între Valea Moldovei și Slatina pe care se va putea circula în condiții de maximă siguranță. Pe lângă acest drum, am mai avea două drumuri care necesită urgent lucrări de reabilitare și modernizare. Este vorba despre un drum din satul Mironu și drumul spre cimitirul din Valea Moldovei. Ambele sunt drumuri aproape impracticabile, când plouă”, a încheiat Romică Floriștean, primarul comunei Valea Moldovei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here