La 16.09.2020, ora 09.10, prin 112 s-a sesizat faptul că un autoturism arde în garajul unui cetățean din comuna Ipotești.

La fața locului s-au deplasat pompierii militari cu trei autospeciale din cadrul ISU Suceava care au localizat și lichidat incendiul. Din verificările efectuate împreună cu pompierii militari, s-a stabilit faptul că la data de 16.09.2020, proprietarul locuinței a plecat de la domiciliu împreună cu soția sa, iar în jurul orei 05.00 s-a întors singur și a parcat autoturismul Dacia Logan în anexa cu destinație garaj care se află lângă casa de locuit a acestuia, iar în jurul orei 08.00, acesta a plecat de la domiciliu.

În jurul orei 09.00, un localnic din Ipotești a observat că de la casa unui vecin iese fum, motiv pentru care s-a deplasat acolo și a observat că autoturismul susmenționat arde, acesta apelând 112.

În urma incendiului care s-a propagat și la casa de locuit, a rezultat arderea în totalitate a autoturismului Dacia Logan, anexa din lemn cu o suprafață de aproximativ 40 mp, acoperișul casei de locuit construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 100mp, elemente de tâmplărie, electronice, aproximativ 3 mc lemn de foc, documente personale care se aflau în autoturism.

Sursa de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit la un cablu electric defect provenit de la autoturismul Dacia Logan. Nu a fost pericol de propagare la alte locuințe sau anexe și în urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti.

Proprietarul imobilului a declarat verbal că locuinţa nu este asigurată.

Persoana vătămată a stabilit un prejudiciu în valoare de aproximativ 20.000 de euro.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugerea din culpă”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here