More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Investiții masive făcute de Primăria Salcea în rețele de apă și canalizare: „Vom dubla capacitatea de alimentare cu apă a tuturor locuitorilor orașului Salcea”

  Orașul Salcea este locul unde se investește mereu, iar proiectele pentru dezvoltarea zonei, sunt principala preocupare a edilului Ezekiel Belțic. Drumuri asfaltate, utilităţi până la poarta cetăţeanului, instituţii care să arate civilizat şi locuri unde populaţia activă să îşi poată petrece timpul frumos şi sănătos fac parte din strategia prin care orașul Salcea vrea să-și continue dezvoltarea şi să atragă investiţii care să le facă oamenilor traiul mai bun.

  Primarul Ezekiel Belțic a demonstrat că se poate face performanță încă de la primul mandat, iar existența utilităților reprezintă o prioritate pentru administrația locală din Salcea.

  „Problema alimentării cu apă m-a preocupat încă din prima zi a preluării mandatului de primar al orașului Salcea și m-am implicat pentru demararea procedurilor pentru rezolvarea acesteia. În acest sens, am obținut acordul de la municipiul Suceava și de la operatorul ACET Suceava pentru introducerea unei noi rețele de alimentare cu apă a localității Plopeni și a localității Mereni. Am contractat firma ce a realizat documentația tehnică și totodată a obținut toate avizele de la instituțiile abilitate în vederea implementării acestui proiect, în beneficiul cetățenilor. Doresc să mulțumesc reprezentanților Fundației EMAUS care ne-au pus la dispoziție, în mod gratuit, terenul pe care este amplasată stația de pompare a apei, astfel încât apa să poată fi distribuită inclusiv în zonele înalte din localitatea Mereni, strada Zorilor, respectiv din localitatea Plopeni, strada Palaghieni, Păieni, strada Școlii, Bodnăreni, strada Aeroportului, Prunului. Prin implementarea acestui proiect care se putea realiza prin fonduri nerambursabile, dacă exista interes la vechea administrație, vom dubla capacitatea de alimentare cu apă a tuturor locuitorilor orașului Salcea, astfel încât consumul să nu poată fi afectat de lipsa apei în rezervoare. Prin implicarea mea, am avut în vederea alocarea resurselor necesare pentru implementarea acestui proiect. Doresc să subliniez că zilele acestea se lucrează la punerea în funcțiune a instalației, respectiv a stației de pompare, urmând ca în perioada imediat următoare, această nouă rețea de alimentare a localităților Plopeni și Mereni să fie funcțională în beneficiul nostru, al tuturor. Doresc să subliniez și faptul că mă implic în asigurarea unor noi rezerve de apă, unor noi investiții, pe raza orașului Salcea, astfel încât și locuitorii din orașul Salcea, localitatea Văratec și satul Prelipca să aibă o sursă alternativă de alimentare cu apă”, a declarat primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic.

  Tot pentru asigurarea apei potabile pentru toți locuitorii, administrația locală a introdus pe lista investițiilor viitoare, realizarea de noi puțuri de captare apă, pentru că nu toate puțurile existente în prezent, au apă potabilă.

  Se pare că în spațiul public au fost emise tot felul de ipoteze cum că primarul Ezekiel Belțic ar fi predat către operatorul ACET serviciul de apă și canalizare, acesta infirmând acuzele aduse și demonstrând cu acte doveditoare acest fapt.

  „Deși în spațiul public se afirmă că am cedat în favoarea operatorului ACET, în vederea realizării de anumite firme private a branșamentelor și a racordurilor la aceste utilități, vreau să subliniez faptul că orașul Salcea nu are serviciu autorizat de efectuat branșamente și racorduri la rețeaua de apă și canalizare”, a completat primarul Ezekiel Belțic, menționând și faptul că aceste servicii au fost predate în anul 2010, respectiv în 2017, către ACET.

  În prezent, în orașul Salcea se lucrează la extinderea rețelelor de apă și canal, pe o lungime de aproape 10 kilometri, iar în perioada următoare, vor începe lucrările la modernizarea stației de epurare din orașul Salcea.

  „Această investiție în valoare de aproape 16 milioane de lei va crește nivelul calității serviciilor oferite populației. Reamintesc că și în cadrul acestor proiecte, am avut o contribuție esențială și doresc să mulțumesc tuturor persoanelor care au lucrat în vederea clarificării tuturor aspectelor din punct de vedere juridic pentru implementarea acestor proiecte”, a mai menționat primarul Ezekiel Belțic.

  Edilul orașului Salcea a depus o cerere de finanțare pentru extinderea rețelei de apă cu 2 kilometri și a celei de canalizare cu 8 kilometri pentru ca toate gospodăriile să fie racordate la utilități.

  „Urmează să semnăm contractul de finanțare prin fonduri europene nerambursabile, prin PNRR. Valoarea proiectului este de 10 milioane de lei. Prin implementarea acestui proiect, orașul Salcea va beneficia integral de rețea de alimentare cu apă și canalizare, pe toate străzile. În satul Prelipca se vor remedia problemele la rețeaua de canalizare pentru că încercăm să găsim soluții împreună cu constructorul, acolo unde străzile sunt în pantă. În încheiere, vreau să vă garantez faptul că rezolvarea problemelor de la rețelele de alimentare cu apă și canalizare din orașul Salcea este o prioritate pentru mine”, a încheiat primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles