More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Dramă fără margini la Vicovu de Sus, unde Ionela Huluță și cei doi copii ai săi morți în accidentul de la Bacău au fost conduși pe ultimul drum de sute de oameni

  Durere care nu poate fi exprimată în cuvinte, râuri de lacrimi, flori, multe flori și trei sicrie albe pregătite pentru ultimul drum. Totul a fost organizat în curtea părinților Ionelei Huluță, tânăra mamă în vârstă de doar 34 de ani, care și-a găsit sfârșitul, într-un crunt accident rutier petrecut duminică dimineață, în localitatea Răcăciuni, din județul Bacău. În accident au murit și doi copii ai săi, un băiețel în vârstă de șapte ani și o fetiță de doar trei luni, iar tatăl, care era la volanul mașinii și un băiețel de trei ani, au supraviețuit și au fost transferați la Spitalul Județean Bacău. Veneau acasă, la părinți, pentru a-și petrece vacanța, familia fiind stabilită de ani buni în Londra, Marea Britanie.

  Teribilul accident de circulație a avut loc duminică de dimineață, 25 iulie 2021, pe DN2, E85, între Răcăciuni și Orbeni, și a distrus două familii. Șapte morți în total și cinci răniți, unii dintre ei în stare gravă, e bilanțul tragediei.

  Un autovehicul van în care călătoreau spre Litoral, în vacanță, șapte oameni, toți rude, a intrat pe contrasens și a lovit frontal un Mercedes EClase cu volan pe dreapta, înmatriculat în Marea Britanie. În mașină se afla o familie care se îndrepta spre Suceava, de asemenea, în vacanță, acasă.

  Autoturismul era condus de Florin Huluță, de 37 de ani, soția și cei trei copii ai lor, unul de șapte ani, altul de trei și cel mai mic un bebeluș de trei luni călătorind alături de el. În impact, mama copiilor, de 34 de ani, alături de cel mai mare și cel mai mic au decedat. Copilul de trei ani a scăpat cu viață și rănile sale nu sunt grave, conform declarațiilor medicilor. Tatăl a fost și el rănit. Șoferul vinovat de accident, cel care conducea van-ul, a scăpat și el cu viață, dar din mașina lui au murit patru femei, de 67, 65 și 44 de ani și o tânără de 18 ani. Un alt adult și un copil de 15 ani au fost răniți din microbuz, copilul fiind în stare foarte gravă.

  Cei doi suceveni răniți în cruntul accident, au părăsit miercuri după-amiază spitalul din Bacău, tatăl fiind internat la Spitalul Județean Suceava, în secția de Chirurgie toracică, pentru continuarea tratamentului de specialitate, iar băiețelul în vârstă de trei ani, nu a mai avut nevoie de spitalizare și a fost preluat de către bunici.

  Tânăra femeie era originară din orașul Vicovu de Sus, iar soțul ei este din Văratec, și împreună au achiziționat un apartament în municipiul Suceava, în cartierul Burdujeni, cu speranța că într-o zi se vor întoarce acasă. Din acest motiv, s-a discutat la început ca cei trei să fie depuși la Biserica „Sfântul Andrei” pentru a fi înmormântați în cimitirul din cartierul Burdujeni, dar familia Ionelei Huluță a insistat să-și înmormânteze fiica și nepoții, acasă, în satul Laura, Vicovu de Sus. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor format din cinci preoți, iar sute de oameni au venit să-și ia un ultim rămas bun. Atât curtea părintească, cât și biserica din sat, au devenit neîncăpătoare pentru cei prezenți. Sicriul mamei a fost așezat în mijloc, parcă încercând să-și protejeze micuții, pe ultimul drum. Cortegiul funerar, alcătuit din două dricuri, a străbătut satul, iar o întreagă comunitate a plâns alături de familie, în drumul spre cimitir.

  Cele trei sicrie au ajuns acasă, marți seara, iar mama și bunica îndurerată nu a mai vrut să le lase să plece. Femeia a vrut să-i ducă în cimitirul satului, unde să poată merge zilnic să le aprindă o lumânare și să le pună o floare. Bunicii și-au așteptat atât de mult nepoții acasă și cu greu au acceptat ideea, înmărmuriți de durere, că trebuie să le organizeze înmormântarea, în loc să le dea cadourile pe care le pregătiseră pentru ei. Rudele povesteau că familia Huluță avea bilete la avion din Luton, pentru Suceava, dar din cauza unei neînțelegeri, fiica lor de doar trei luni nu apărea ca bebeluș, în sistem, iar politica companiei Wizz air permite doar 15 bebeluși îmbarcați la bord, al lor fiind al 16-lea, au fost coborâți din avionul pentru Suceava și îmbarcați apoi într-un alt avion, cu destinația București. O rudă, le-a dus mașina la aeroport, de unde au pornit nerăbdători spre casă. Parcă destinul s-a încăpățânat să-i ducă duminică dimineață, în localitatea Răcăciuni, județul Bacău.

  Toată comunitatea din Vicovu de Sus a încercat să ajute această familie, bătută parcă prea crunt de destin, iar firma „Liviu Funeral Expres” s-a ocupat atât de preluarea sicrielor de la morga spitalului din Bacău, cât și de organizarea serviciilor funerare. Sucevenii din Marea Britanie s-au mobilizat și ei și au demarat o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru a-l ajuta de Florin Huluță, suceveanul care și-a pierdut duminică, soția și doi copii, în tragicul accident din județul Bacău și în mai puțin de 24 de ore s-au strâns aproape 10.000 de lire sterline, iar joi după-amiază erau aproape 30.000 de lire sterline.

  „Haideți să ne unim și să fim alături de o familie care are nevoie de noi în aceste momente grele. Familia Huluță din județul Suceava a fost destrămată într-un accident rutier, duminică 25 Iulie, în județul Bacău. Încercând să ajungă acasă, din străinătate, la cei dragi, au întâmpinat un mare obstacol. Din accident au mai rămas în viață doar doi membri ai familiei, tatăl (Florin Huluță) și băiețelul lor (Matei) în vârstă de 3 ani. Mama (Ionela Huluță, 34 ani), fetița lor (Georgiana) de doar 3 luni și băiețelul lor în vârstă de 7 ani (Darius) au decedat în urma accidentului. Familia trece printr-o mare încercare și are nevoie de ajutorul nostru. O durere de neînchipuit și o viață schimbată pentru cei rămași în urma lor, au nevoie de sprijin! Vă rog să îi menționați în rugăciunile voastre și să ajutați cu orice sumă doriți. Haideți să ne unim!”, a menționat inițiatoarea acestei campanii de strângere de fonduri, Lăcrămioara Lucescu.

  Durere extraordinar de mare a fost și în comunitatea de suceveni din Londra, la aflarea acestei vești crunte, familia Huluță având mulți prieteni. La Școala „Saint Bernadette”, din cartierul londonez Harrow, unde învăța băiețelul în vârstă de șapte ani, mort alături de mama și sora sa, colegii și cadrele didactice au făcut un adevărat altar de flori și candele. Foștii colegi i-au adus jucării, au desenat tot felul de scene petrecute împreună, în memoria prietenului lor, iar părinții acestora au donat bani, în urna depusă de către conducerea școlii.

  „Nu pot să cred, toți suntem în stare de șoc. Darius a fost prietenul fiului meu. E îngrozitor. Nu știu cum își va reveni Florin, dacă își va mai reveni vreodată, știind că soția și doi copii sunt morți și îngropați”, a povestit o suceveancă din Londra.  

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles