More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Două TIR-uri ale unei societăți din Frumosu, încărcate cu cherestea fără acte, au fost confiscate de polițiștii din Bacău

  La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au acţionat în județ, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.

  Astfel, pe DN2 – E85, în localitatea Răcăciuni, polițiștii au depistat în trafic două autocamioane încărcate cu cherestea, aparținând unei societăți din comuna Frumosu, județul Suceava. Din verificările efectuate a reieșit că, transportatorii ar fi implementat avizele de însoțire a materialului lemnos, în aplicația SUMAL 2.0, după momentul depistării.

  Polițiștii au procedat la inventarierea lemnului din ambele vehicule, rezultând cantitatea de 98 mc de cherestea, în valoare de peste 90.000 de lei, aceasta fiind ridicată în vederea stabilirii provenienței și dată în custodie Ocolului Silvic Răcăciuni.

  Totodată, polițiștii au dispus măsura indisponibilizării mijloacelor de transport, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, folosite la comiterea faptelor.

  Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport.

  De asemenea, tot în cadrul acțiunii au fost constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale la regimul silvic în valoare de 4.000 de lei și confiscată valoric cantitatea de 9 mc material lemnos, în valoare de peste 2.000 de lei.

  Sursa: Deșteptarea

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles