Ritmic Suceava

Administrația locală a comunei Frumosu, reprezentată de primarul Constantin Buga, a anunțat că s-a dat startul unui nou șantier în comună, și anume cel pentru construirea unui nou sediu pentru Primărie.

La începutul anului a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor, cu firma SC Safesteel SRL, firmă care a câștigat licitația și care s-a și apucat de treabă, odată ce condițiile meteorologice au permis acest lucru. Licitația a fost organizată de Compania Națională de Investiții (CNI), iar durata de execuție este de 12 luni, dar toată lumea, atât constructorul cât și reprezentanții administrației locale din Frumosu, sunt siguri că lucrarea va fi finalizată înainte de expirarea acestui termen.

Dacă va fi o toamnă lungă, se speră că până la Crăciun, administrația locală se va muta în casă nouă. Vechiul sediu al Primăriei Frumosu a fost deja demolat și au început lucrările de ridicare a noii clădiri, care va fi cartea de vizită a acestei comune de oameni vrednici și gospodari. Valoarea totală a proiectului depășește 4 milioane de lei.

„Ne dorim un sediu nou de Primărie. Va fi o clădire nouă pe vechiul amplasament, ridicată prin Compania Națională de Investiții”, a declarat Constantin Buga, primarul comunei Frumosu.

Noul sediu al Primăriei Frumosu va avea o suprafață generoasă derulată pe două niveluri. Fiecare compartiment va avea birou separat, creându-se condiții moderne atât pentru angajați, cât și pentru localnicii care îi vor trece pragul pentru a-și soluționa diferite aspecte. Va fi amenajată și o parcare generoasă. Vor fi bănci și spațiu verde pentru relaxare.

„Noul sediu administrativ va fi construit la standarde europene și va asigura cetățenilor condiții foarte bune de acces la serviciile publice. Valoarea totală a proiectului este de 4.533.787,16 de lei cu TVA inclus. Fosta clădire a Primăriei nu mai corespundea nevoilor actuale. Gradul de degradare este destul de ridicat și din acest motiv nu se justifică o eventuală renovare. Ne-ar costa mult mai mult o consolidare și o modernizare a actualei Primării și nu are rost”, a completat primarul Constantin Buga.

Acesta nu este singurul șantier din comuna Frumosu, în perioada imediat următoare urmând să înceapă ample lucrări de reabilitare la două unități de învățământ din localitate, pentru ca elevii și dascălii lor să beneficieze de cele mai bune condiții. Aceste lucrări au drept scop creșterea eficienței energetice a Școlii Primare Frumosu cât și a corpului A al Școlii Gimnaziale „Ion Șuhane”.

Edilul Constantin Buga a semnat contractele de finanțare pe data de 19, respectiv pe 25 ianuarie. La finalul lucrărilor, toată lumea va avea de câștigat pentru că se vor micșora considerabil costurile suportate de administrația locală pentru încălzirea acestor unități de învățământ, iar comunitatea va avea două clădiri a căror față va fi complet schimbată. Valoarea primului proiect este de 1.264.814,86 de lei cu TVA inclus, în timp ce lucrările de la Școala Gimnazială Frumosu sunt în valoare de 2.331.619,13 de lei cu TVA inclus.

„Am semnat la începutul anului două contracte de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unității teritorial administrative cât și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice”, a explicat primarul Constantin Buga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here