Ritmic Suceava

Comuna Frătăuții Vechi s-a transformat într-un amplu șantier, menit să schimbe fața locurilor și să ofere oamenilor cele mai bune condiții de trai. Primarul Cristinel Dinu Antemie dă dovadă, prin tot ceea ce face, că pune interesul locuitorilor, mai presus de orice, dorind ca aceștia să beneficieze de un nivel cât mai ridicat de trai. Ca orice edil gospodar, primarul comunei Frătăuții Vechi vrea ca în localitate să fie drumuri modernizare, rețea de apă și canal pentru fiecare gospodărie, iar tânăra generație, copiii, să beneficieze de unități de învățământ moderne și dotate la standarde europene.

În prezent, în comună se muncește de zor la extinderea rețelei de apă și canal cu aproximativ 10 kilometri, valoarea lucrărilor fiind de peste 6 milioane de lei. Banii provin din fonduri europene. Pentru că aceste utilități sunt foarte importante pentru locuitorii comunei, primarul Cristinel Dinu Antemie a depus și un proiect pentru finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, proiect ce îi va permite extinderea acestei rețele cu încă 10 kilometri.

„Avem acum peste 11 kilometri de rețea de alimentare cu apă potabilă și canalizare, iar după finalizarea acestui proiect, peste 70% dintre locuințele comunei vor fi racordate la apă și canalizare. Rămâne fără aceste utilități doar cartierul nou, dar căutăm soluții pentru ca în viitorul apropiat să putem să ne apucăm și acolo de treabă. Sper să se termine cât mai repede lucrările pentru că dorim să reabilităm și drumurile în această zonă. Din cei aproximativ 45 de kilometri de drumuri comunale, am modernizat până acum aproape 35 de kilometri și am depus spre finanțare prin Programul Național de Investiții <<Anghel Saligny>> un proiect privind betonarea a trei kilometri de drumuri din ambele sate ale comunei, iar imediat ce va fi semnat contractul, vom demara lucrările”, a declarat Cristinel Dinu Antemie, primarul comunei Frătăuții Vechi.

Conștient că viitorul comunei îl reprezintă copiii, edilul se implică activ și sprijină derularea activității în unitățile de învățământ, asigurându-se că atât profesorii cât și elevii beneficiază de condițiile necesare derulării unui act de învățământ de calitate. De curând s-au finalizat lucrările la terenurile de sport și la locurile de joacă de la Grădinița și Școala Frătăuții Vechi cât și de la Școala Măneuți, această unitate de învățământ urmând să intre într-un amplu proces de modernizare și extindere, în viitorul apropiat.

Pentru a stimula elevii și a-i determina să muncească cât mai mult pentru a se auto depăși, administrația locală a comunei, condusă de primarul Cristinel Dinu Antemie, acordă burse de performanță, cuprinse între 150 și 400 de lei pe lună. De acești bani beneficiază primii elevi din fiecare clasă, iar faptul că elevii învață serios în această comună, se vede și în rezultatele foarte bune obținute la Evaluarea Națională.

„De Crăciun și de Paști le dăm cadouri copiilor, astfel încât să simtă că administrația publică locală le este alături. Am amenajat și două locuri de joacă, unde cei mici au cele mai bune condiții pentru petrecerea timpului liber”, a continuat Cristinel Dinu Antemie, primarul comunei Frătăuții Vechi.

Iubitor de cultură și de tradiții, edilul își dorește să modernizeze Căminul Cultural din satul Măneuți, deoarece oamenii acestor locuri sunt adevărați păstrători din generație în generație de tot ceea ce înseamnă obiceiuri și tradiții iar un lăcaș de cultură va fi un adevărat pansament pentru sufletele lor. Primarul Cristinel Dinu Antemie este atent și la sănătatea trupească a comunității pe care o conduce cu atâta responsabilitate, și cu bani proveniți din fonduri guvernamentale, se lucrează acum la reabilitarea și modernizarea Dispensarului din satul Frătăuții Vechi. 

Pentru a se reduce costul facturilor la energie electrică, în comuna Frătăuții Vechi vor fi schimbate lămpile pentru iluminatul public, edilul dând dovadă încă o dată că dorește să cheltuiască chibzuit banul public. Această schimbare se va face cu fonduri obținute prin Agenția Fondului pentru Mediu. Primarul Cristinel Dinu Antemie are zeci de proiecte depuse atât pentru accesare de fonduri europene cât și guvernamentale, bani cu ajutorul cărora va schimba radical condițiile de trai din comuna Frătăuții Vechi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here