More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Comuna Bosanci va avea un centru medical modern dotat cu aparatură de ultimă generație: „Aveam un dispensar foarte vechi, dărăpănat”

  Locuitorii comunei Bosanci vor avea unul dintre cele mai moderne centre medicale din județ, utilat la cele mai ridicate standarde, și totul datorită primarului Neculai Miron, omul care nu a renunțat la implementarea acestui proiect, chiar dacă atunci când s-a apucat de treabă, a avut parte doar de descurajări.

  „Aveam un dispensar foarte vechi, dărăpănat, lemnul de la acoperiș era intrat în deteriorare profundă. Mi-am dorit un centru medical modern, dotat cu aparatură de ultimă generație și am reușit, fiind foarte aproape de inaugurare. Avem un centru cu două etaje, cu lift, în suprafață totală de 1.000 de metri pătrați. Acum de ocupăm de amenajarea aleii de acces, avem spațiu pentru gazon cât și pentru parcare. Valoarea proiectului este de 2.900.000 de lei, bani care provin din fonduri guvernamentale, prin PNDL, noi venind cu o finanțare în valoare de 300.000 de lei. Avem trei medici de familie în comună, care își vor desfășura activitatea în noua locație, iar spațiile pentru farmacie, pentru laborator analize medicale, pentru ecografie, și stomatologie vor fi închiriate, fiind deja multe solicitări în acest sens”, a declarat Neculai Miron, edilul comunei Bosanci.

  Un bun trezorier, primarul bosâncean se poate mândri cu kilometri de drum asfaltați, proiecte implementate atât prin fonduri europene, cât și prin fonduri proprii, dovedind că acolo unde există cumpătare, sunt și bani pentru dezvoltare.

  „Anul acesta cred că a fost cel mai bun an de la preluarea mandatului de primar. Chiar dacă este pandemie, s-a lucrat foarte bine, am asfaltat foarte multe străzi, cred că depășim șase kilometri, anul acesta. Am avut un proiect cu fonduri europene, pe care l-am încheiat, în valoare de un milion de euro. Avem în derulare și un proiect din fonduri proprii, peste cinci kilometri de drum. Am asfaltat o mare parte din străzile prinse în acest proiect. Se lucrează și la drumul județean DJ 208A, care străbate localitatea. Sunt câteva devieri de trafic din cauza lucrărilor de consolidare. Era o zonă unde aveam mereu alunecări de teren și s-a consolidat cu 70 de piloni în adâncime. Acum se lucrează la nivelarea zonei și sperăm că înainte de Sărbătorile de iarnă se va redeschide circulației, acea zonă. Lucrările au înaintat destul de greoi, deoarece și această firmă care execută lucrările, la fel ca multe alte firme, se confruntă cu criză de personal. Mai avem două proiecte, din bugetul local, unul pe strada Alexandru cel Bun, drumul care leagă satul Bosanci de satul Cumpărătura. S-a încheiat licitația. Nu cred că vom reuși toamna aceasta să demarăm lucrările, dar în primăvară, ne apucăm de treabă. Avem toate avizele, toate cheltuielile sunt bugetate, aprobate și se poate începe fără niciun fel de problemă. Se va lărgi zona carosabilă și podul. Avem și un proiect de asfaltare pentru strada Pinului, strada 1 Mai. Vom depune și două proiecte pentru finanțare, prin Anghel Saligny, în valoare de aproximativ patru milioane de lei. Sperăm să obținem finanțare și pentru extinderea rețelei de apă –canal, iar la sfârșitul mandatului să avem asfaltată toată comuna și utilată cu apă, canalizare și gaz metan”, a completat Neculai Miron, primarul comunei Bosanci.

  Venind din mediul antreprenorial, acesta înțelege necesitățile oamenilor de afaceri și face tot ce-i stă în putință pentru a ajuta dezvoltarea firmelor din zonă, fiind conștient că tot comunitatea va câștiga, în final, prin încasarea de taxe și impozite.

  „Am facilitat foarte mult obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor pentru firmele care construiesc în localitate, ceea ce a adus mai mulți bani la bugetul local. Avem aproximativ 400 de fime la nivelul comunei. Avem o comună dezvoltată, iar lucrul acesta se vede acum, la sfârșit de an, când se împart cotele defalcate din TVA, comuna Bosanci fiind și anul acesta printre comunele fruntașe. Dezvoltarea unei localități se vede foarte bine și din acest aspect. Sunt multe firme în comună, iar acest fapt aduce beneficii pentru comunitate”, a mai menționat primarul Neculai Miron.

  Pentru a face economie la buget, în comuna Bosanci nu a fost externalizat niciun fel de serviciu, toate activitățile de salubrizare, de întreținere a rețelei de apă/canal, fiind făcute cu oamenii primăriei. Administrația locală a achiziționat tot felul de utilaje, de la tractor, autogreder sau sărăriță.

  Pe lista proiectelor realizate în acest an, în comuna Bosanci, se află și amenajarea parcării din fața Sălii de Sport, împrejmuirea terenului de lângă sală, iar în primăvara anului viitor vor începe lucrările la un teren de sport, în imediata apropiere a Școlii cu clasele I-IV, urmând să fie amenajat și parcul din acea zonă.

  Mai trebuie menționat faptul că oamenii din comună au, după mulți ani de solicitări, cântar agricol.

  „Comuna Bosanci are cântar agricol. Au fost solicitări din partea oamenilor, încă de când am preluat conducerea Primăriei. Este foarte important pentru agricultori să știe ce cantități de cereale au. Înainte plecau camioanele de pe câmp, doar pe baza unor estimări, acum oamenii știu exact ce cantitate de recoltă au strâns”, a încheiat Neculai Miron, primarul comunei Bosanci.

  Pentru a crește încasările din taxe și impozite, administrația locală a implementat un proiect de cartografiere a comunei, proiect ce se estimează că va aduce un plus de peste 20% la colectarea din impozite, pentru că nu va mai scăpa neimpozitată, nicio clădire.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles