Ritmic Suceava

Astăzi, în municipiul Suceava a avut loc cea mai mare paradă a obiceiurilor de iarnă din țară. Peste 1.000 de urători din toate zonele județului au încântat miile de suceveni și turiști prezenți în centrul orașului.

Evenimentul, unul extrem de spectaculos, a fost organizat de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina.

Parada celor peste 30 de cete de urători și mascați a pornit din zona Stațiunii de Cercetări Agricole din Suceava și s-a oprit în fața Muzeului de Științe ale Naturii, din centrul orașului, unde erau așteptați de oficialitățile județene și locale.

Gazda evenimentului a fost Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, care a fost însoțit de soția lui, interpreta de muzică populară, Ana Ilca Mureșan, dar și de prefectul Alexandru Moldovan, deputații Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu, vicepreședinții de CJ Niculai Barbă și Vasile Tofan, primarul Ion Lungu și administratorul public al județului, Irina Vasilciuc. De asemenea, alături de șefii administrației județene și locale s-au aflat și mai mulți primari din județ.

Spectacolul a început cu pocnituri de bici și sunete de bucium, precum și cu un plug cu boi. Ulterior, a fost și Malanca lui Ștefan cel Mare din orașul Vicovu de Sus, pentru ca mai apoi prin fața spectatorilor să treacă cete de urători, urși, căiuți sau capre din toate zonele etnografice ale județului, din localități precum Stulpicani, Mălini, Cornu Luncii, Corlata, Udești, Bosanci, Boroaia, Vama, Zvoriștea, Fundu Moldovei, Dolhasca, Drăgușeni, Bogdănești sau Botoșana.

Gheorghe Flutur a răsplătit grupurile de urători cu colaci.

La finalul paradei, fiecare ceată de urători a urcat pe o scenă amplasată pe esplanada de la Casa de Cultură din municipiul Suceava, încântând miile de suceveni adunate în centrul orașului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here