Administrația locală a comunei Dorna Arini, condusă de primarul Andrei Mazăre, a organizat cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional „Cântecul Cetinii” și chiar dacă vremea nu a fost foarte prietenoasă, publicul numeros nu s-a lăsat intimidat și a stat duminică, până seara târziu, pentru a-și asculta artiștii preferați.
Chiar dacă este la primul mandat, iar acesta este primul eveniment pe care îl găzduiește, edilul Andrei Mazăre a impresionat printr-o organizare exemplară, dovedind tuturor celor prezenți că știe să fie o gazdă desăvârșită. Alături de primarul comunei Dorna Arini, au fost Gabriel Danciu, edilul comunei Cârlibaba, Alexandru Hurjui, primarul orașului Broșteni, Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, Radu Ciocan, primarul comunei Ciocănești, Viorel Maxim, primarul comunei Iacobeni și Dorin Rusu, edilul comunei Crucea.
„Suntem în frumoasa localitate Dorna Arini, iar astăzi am pregătit pentru turiștii noștri, pentru cei din diaspora cât și pentru localnicii noștri, un eveniment deosebit, începând cu parada cailor prezentată de locuitorii comunei Dorna Arini, cai frumoși pe care ei îi întrețin. Spectacolul va continua cu Ansamblul «Brădulețul» care este al comunei noastre Dorna Arini și mă mândresc cu acest lucru, va urma apoi programul susținut de Cornelia și Lupu Rednic, Suzana și Daciana Vlad, Grigore Gherman și Fuego, care va închide acest spectacol. Mă bucur nespus de mult pentru că împreună cu Consiliul Local am decis să-i facem cetățeni de onoare pe foștii învățători și foștii profesori care au dezvoltat această comună prin educația pe care au acordat-o, inclusiv mie”, a menționat încă de la început primarul Andrei Mazăre.
Dintr-un respect profund și o prețuire nemărginită pentru educație, la Dorna Arini au fost premiați foștii dascăli ai comunei care au îndrumat pașii generațiilor de elevi, printre care se numără însuși primarul Andrei Mazăre, acesta conferindu-le titlul de cetățeni de onoare ai comunității pe care o conduce.
„Am decis împreună cu Consiliul Local, unde s-a votat în unanimitate să acordăm cel mai de preț titlu pe care administrația locală îl poate acorda unui cetățean, și anume «Cetățean de onoare» al comunei Dorna Arini foștilor învățători și foștilor profesori care m-au îndrumat atât pe mine cât și pe mulți dintre dumneavoastră cei prezenți. Este o mulțumire din partea noastră pentru anii de activitate, pentru tot ceea ce au făcut pentru ca noi să devenim ceea ce suntem astăzi. Astfel, se acordă titlul de «Cetățean de onoare» cadrelor didactice Paraschiva Lateș, Florin Lateș, Maria Chiruță, Mariana Bai, Sofica Bleju, Dragoș Scurtu, Valentina Bighiu și Rodica Oanea, în semn de respect și apreciere pentru contribuția extraordinară avută în dezvoltarea învățământului din comuna Dorna Arini. Suntem onorați să vă avem printre noi”, a declarat primarul Andrei Mazăre.
Emoționați până la lacrimi, foștii dascăli și-au găsit cu greu cuvintele de mulțumire la adresa administrației locale, condusă astăzi de fostul lor elev.
„Mă simt onorată și bucuroasă dar simt o satisfacție deosebită că aceste diplome și distincții sunt înmânate de foștii noștri elevi pe care i-am educat, eu cel puțin, în Dorna Arini, pentru o perioadă de 35 de ani. Le mulțumim încă o dată și le urăm foarte mult succes în activitatea pe care o desfășoară la nivelul comunei și mă bucur că s-au îndreptat spre educație că doar cu oameni educați și instruiți se pot clădi lucruri durabile”, a menționat profesoara Maria Chiruță, fosta directoare a Școlii Gimnaziale din Dorna Arini.
Profesoara Paraschiva Lateș, cea care a pus bazele Ansamblului Folcloric „Brădulețul” a recunoscut că nu se aștepta ca munca lor să fie apreciată și recunoscută, iar astăzi, când privește în urmă, este mândră de ceea ce a realizat, prin elevii săi.
„Domnule Primar, stimați invitați și consăteni, care v-ați adunat astăzi aici, la această minunată sărbătoare, am lucrat într-o școală foarte apreciată cu elevi silitori și părinți care au colaborat foarte bine cu școala iar rezultatele obținute au fost foarte bune. Mulțumim că ați apreciat munca noastră, a dascălilor care am făcut tot ceea ce am putut pentru școală și pentru copiii noștri”, a declarat învățătoarea Paraschiva Lateș.
Primarul Andrei Mazăre a fost lăudat pentru această inițiativă și de fosta sa dirigintă din anii de gimnaziu, profesoara Rodica Oanea menționând că și-a făcut doar datoria dar a pus și suflet.
„În primul rând, felicitări pentru organizarea de astăzi și mulțumiri domnului Primar și Consiliului Local pentru încrederea acordată, mai ales că această onoare vine după pensionare. În viața aceasta trebuie să lăsăm ceva după noi, pentru urmași. Eu cred că toate cadrele didactice au depus tot ceea ce au avut mai bun în suflet, pentru a forma elevii din această comună, cărora le urez acum mult succes în tot ce fac, înțelegere în viața de familie și dumneavoastră tuturor, multă sănătate”, a declarat profesoara Rodica Oanea.
După acest moment emoționant pentru toată lumea, pe scena de la Dorna Arini au urcat artiști cunoscuți la nivel național, publicul dansând și fredonând versurile melodiilor, până seara târziu. Soții Cornelia și Lupu Rednic au făcut o atmosferă extraordinară și i-au încântat pe cei prezenți.
Festivalul „Cântecul Cetinii” de la Dorna Arini s-a încheiat cu un recital susținut de îndrăgitul interpret Fuego.