More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Focar de coronavirus izbucnit la o grădiniță privată după ce o bunică din Suceava și-a vizitat nepotul

  O grădiniță privată din Iași a fost închisă după ce doi copii au fost confirmați cu noul coronavirus la finalul săptămânii trecute. În momentul de față, în urma anchetei epidemiologice a DSP Iași, alți 26 de copii au intrat în izolare la domiciliu, precum și 6 cadre didactice și mai mulți părinți.

  Primul copil înscris la grădinița particulară cu program prelungit din Iași a fost confirmat pe 27 iunie cu noul coronavirus. El a luat virusul de la bunica sa, care a venit din Suceava să-i viziteze. După confirmare, părinții au anunțat grădinița de situație, iar toți cei cu care a intrat în contact au fost izolați la domicilu.

  Ulterior, un alt copil a prezentat simptome de COVID-19, iar în urma testelor a ieșit la iveală că e pozitiv.

  Ambii copii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, fiind în momentul de față cei mai tineri pacienți ai unității medicale, starea lor de sănătate fiind bună.

  Grădinița, închisă pentru 14 zile

  „Grădiniţa cu program prelungit și-a început activitatea pe data de 16 iunie şi conform anchetei epidemiologice, la apariţia primului caz de coronavirus erau 26 de copii înscrişi pentru activitati recreative şi 6 angajaţi. În urma apariţiei simptomelor la un alt copil înscris la aceeaşi unitate de învăţământ preşcolar, conform metodologiei a fost efectuată testarea acestuia”, a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iași.

  El a precizat că ieri seară a fost confirmat al doilea caz, astfel că grădinița a fost închisă pentru următoarele 14 zile, iar ceilalți copii trimiși acasă în izolare.

  „În unitatea de învăţământ preşcolar au fost efectuate operaţiuni de igienizare şi acestea vor fi efectuate şi în perioada următoare. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare”, a precizat purtătorul de cuvânt DSP Iași.

  Acestea sunt primele cazuri dintr-o unitatea de învățământ preșcolară din Iași, în rândul copiilor, și primul caz de infectare în cadrul grădiniței respective. Toate cazurile de până acum din Iași descoperite în unități școlare au fost ale persoanelor care s-au infectat în afara instituției, nefiind cazuri de persoane care să fi luat virusul la școală.

  Sursa: Libertatea

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles