FOTO Realitatea
Ritmic Suceava

La data de 24.11.2021, în jurul orei 20.30, Sebastian C., de 20 ani, din orașul Salcea, a condus autoutilitara Volkswagen LT, pe prima bandă de mers a bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava, având direcția de deplasare către direcția „magazinului Metro” și a oprit la culoarea roșu a semaforului electric, amplasat în zona intersecției cu strada Calea Obcinelor. În spatele acestui vehicul, a oprit în coloană autoutilitara Volkswagen LT condusă de Petru A., de 21 ani, din comuna Dumbrăveni. În dreptul primei autoutilitare oprite la semafor, pe trotuarul dreapta se afla oprită și calată în poziție paralelă în raport cu suprafața carosabilă, autoutilitara/autovehicul special marca Mitsubishi Canter.

La schimbarea culorii semaforului electric, Sebastian C. a pus în mișcare autoutilitara acroșând brațul de susținere al nacelei cu care era echipat autovehicul special marca Mitsubishi Canter. În momentul impactului în interiorul nacelei se aflau Ionuț S., de 37 ani, din comuna Păltinoasa, și Vasile P., de 55 ani, din municipiul Suceava, ce efectuau lucrări la înălțime, iar în urma coliziunii autovehicul special marca Mitsubishi Canter a fost destabilizată și mutată din locul inițial de calare. Cele două persoane ce efectuau lucrări la înălțime, au căzut din interiorul nacelei suferind vătămări corporale, una dintre acestea lovind în cădere și bara laterală de protecție a unei autoutilitare.

Persoanele vătămate au fost preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde au primit îngrijiri medicale și vor rămâne internate în cadrul unității spitalicești.

Diagnostice:

– Ionuț S.: politraumatism prin cădere de la înălțime;

– Vasile P.: traumatism prin cădere de la înălțime, fracturi costale dreapta, hematom suprarenal dreapta, fractură bazin.

Din verificări s-a stabilit faptul că Ionuț S. este conducătorul autovehiculului special Mitsubishi Canter. Toți cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alccol pur în aerul expirat. Acestora li s-a prelevat câte o mostră biologică de sânge necesară în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest și Vasile P., rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.       

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Traficul rutier pe sensul de mers „Spital – Metro” a fost deviat pe perioada efectuării cercetării la fața locului, pe traseul bulevardul 1 Mai – strada Calea Obcinilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here